Η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση στη Υεμένη

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Σανάα συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Υεμένης Μπετζάς στο Ριάντ

Η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση στη Υεμένη

 

 

 

Η Τουρκία επανέλαβε την στήριξη της στην νόμιμη κυβέρνηση στη Υεμένη.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Σαναά Λεβέντ Ελέρ ο οποίος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Υεμένης Μανσούρ Μπετζάς δήλωσε πως η Άνκαρα συνεχίζει υιοθετεί την στάση που στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση στη Υεμένη.

Σύμφωνα με την είδηση του επίσημου πρακτορείου της Υεμένης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, ο πρέσβης της Τουρκίας στη Σανάα, Ελέρ, δήλωσε πως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις συνομιλίες που σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθούν στη Γενεύη τον Σεπτέμβριο με την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, περιμένοντας την αποχώρηση της αποστολής των Χούτι μέχρι την τελευταία στιγμή έδειξαν στη διεθνή κοινότητα πως η κυβέρνησης της Υεμένης είναι πρόθυμη για την ειρήνη.

Ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Μανσούρ Μπετζάς μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια σχετικά με την Τουρκία, η οποία τάσσεται στο πλευρό της Υεμένης, στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση και παρέχει ανθρωπιστικές βοήθειες.

Ο Μπετζάς έκανε νύξη στην αφοσίωση της νόμιμης κυβέρνησης στην ειρήνη και στην αποφασιστικότητα της να εξαλείψει τα δεινά που βιώνουν οι άνθρωποι στο πλαίσιο των ευθυνών της προς τον λαό της Υεμένης και σημείωσε πως η παρουσία της κυβερνητικής αποστολής στις συνομιλίες που σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθούν στη Γενεύη είναι η απόδειξη της ειρηνικής τους στάσης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Υεμένης ανέφερε πως οι Χούτοι αντί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες συνεχίζουν τον πόλεμο και κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν και εκτίμησε πως αυτό αποτελεί μια απόδειξη πως οι αντάρτες, συμπεριφέρονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανθρώπινες καταστροφές που προκύπτουν από την εξωτερική ατζέντα του Ιράν.

Οι συμβουλευτικές συνομιλίες με ατζέντα τη Υεμένη που προγραμματίζονταν να διοργανωθούν στη Γενεύη της Ελβετίας στις 6 Σεπτεμβρίου μετά από δυο χρόνια απέτυχαν εξαιτίας της μη συμμετοχής των Χούτι.

Οι Χούτι ισχυρίστηκαν πως δεν μπόρεσαν να παραστούν στη σύνοδο επειδή ο ΟΗΕ δεν μπόρεσε να πάρει άδεια για το αεροσκάφος που θα μετέφερε την αποστολή.


Λέξεις-κλειδιά: Υεμένη

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ