Δέκα έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής επιδρομής υπήρχαν και γυναικόπαιδα

Δέκα έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

 

 

Δέκα έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντουρραχμάν σημείωσε πως βρέθηκαν στο στόχαστρο μια ομάδα αμάχων μεταξύ των οποίων 8 γυναίκες και ένας ηλικιωμένος άντρας, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις συγκρούσεις στην επαρχία Μπαγκόζ της Ντέιρ Αλ Ζορ και να πάνε στα ιρακινά σύνορα.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik στην είδηση που μετέδωσε επικαλούμενο μια τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα την Ικχμπαρίγια σημείωσε πως μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπάρχουν και επτά παιδιά.

Ενώ οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν εξέδωσαν οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.

Οι άμαχοι οι οποίοι στριμώχτηκαν μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων  YPG/PKK και ΝΤΑΕΣ προσπαθούν να διαφύγουν εκτός της περιοχής ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Άντρει Μάχετζιτζ στις δηλώσεις που προέβη στις αρχές του μήνα σημείωσε πως η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση YPG/PKK δεν δίνει άδεια τράνζιτ διέλευσης στους αμάχους που εκτοπίστηκαν από τα ανατολικά του νομού Ντέιρ Αλ Ζορ και πως περιορίζει την ελευθερία κίνησης των αμάχων στην περιοχή και έχει κατασχέσει τα δελτία ταυτότητας τους.

 

   

 


Λέξεις-κλειδιά: Συρία , Ντέιρ αλ Ζορ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ