Ανακοίνωση Gazprom για το Τουρκικό Ρεύμα

Το Τουρκικό Ρεύμα είναι ένα σωστό βήμα, τη σωστή στιγμή για την κάλυψη των αναγκών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ανακοίνωση Gazprom για το Τουρκικό Ρεύμα

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom είπε ότι οι δυνητικοί χρήστες του Τουρκικού Ρεύματος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αύξησαν την ποσότητα του φυσικού αερίου που προμηθεύτηκαν από την Ρωσία κατά το 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από την Gazprom καταγράφηκαν θετικές κινήσεις κατά την προηγούμενη χρονιά σε σύγκριση με το 2015.

Η μεταφορά φυσικού αερίου στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 1.1% και διαμορφώθηκε στα 24.7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, στην Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 2.1% και διαμορφώθηκε στα 3.18 δισ. κ.μ., στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 35% και διαμορφώθηκε στα 2.68 δισ. κ.μ., στην Σερβία αυξήθηκε κατά 4.3% και διαμορφώθηκε στα 1.75 δισ. κ.μ., στην Ρουμανία αυξήθηκε κατά 740% και διαμορφώθηκε στα 1.48 δισ. κ.μ., στην Κροατία αυξήθηκε κατά 54.8% και διαμορφώθηκε στα 0.76 δισ. κ.μ. και στην Μακεδονία αυξήθηκε κατά 56.5% και διαμορφώθηκε στα 0.21 δισ. κ.μ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αύξηση της πώλησης φυσικού αερίου αποδεικνύουν ότι το Τουρκικό Ρεύμα είναι ένα σωστό βήμα, τη σωστή στιγμή για την κάλυψη των αναγκών των προαναφερθέντων χωρών.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ