93 χώρες επέλεξαν τουρκικό τσάι

Το 70% των εξαγωγών πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με Ένωση Εξαγωγέων Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας (DKİB)

93 χώρες επέλεξαν τουρκικό τσάι

 

Από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν εξαγωγές τσαγιού σε 93 χώρες.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Εξαγωγέων Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας (DKİB), οι κυριότερες χώρες που εισήγαγαν τσάι από την Τουρκία είναι το Βέλγιο, 8.676.448 δολάρια, η Γερμανία, 6.109.347 δολάρια, η ΤΔΒΚ, 1.082.514 δολάρια και η Σαουδική Αραβία, 897.304 δολάρια.

 

Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν εξαγωγές και σε διάφορες άλλες χώρες όπως τον Καναδά, την Σενεγάλη, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Τσαντ, την Αιθιοπία, την Σιγκαπούρη, την Σομαλία, τη Νιγηρία, την Γκαμπόν, την Γκάμπια, την Γκάνα, την Τανζανία και τον Παναμά.

 

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, οι πωλήσεις τσαγιού σε ξένες χώρες ανήλθαν συνολικά σε 21.732.096 δολάρια.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της DKİB Αχμέτ Χαμντί Γκιούρντογαν, το 70% των συνολικών εξαγωγών σε τσάι πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

 

«Το τσάι είναι ένα από τα σπουδαιότερα γεωργικά προϊόντα της οικονομίας της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας. Το τσάι αρέσει πολύ στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας γι’ αυτό και έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Λέξεις-κλειδιά: εξαγωγές , τουρκικό τσάι , τσάι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ