Η Τράπεζα της Κίνας ανοίγει κατάστημα στην Τουρκία

Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες αιτήσεις προς την BDDK, ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ιστάνμπουλ

Η Τράπεζα της Κίνας ανοίγει κατάστημα στην Τουρκία

 

Η Κίνα η οποία σκοπεύει να κάνει άνοιγμα στη Δύση με την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» που εξήγγειλε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ το 2013, έχει φιλόδοξα σχέδια όσον αφορά την Ιστάνμπουλ.

 

Η Bank of China η οποία στην αρχή της χρονιάς έφερε στην Τουρκία κεφάλαιο αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, σύντομα θα ανοίξει κατάστημα στην Ιστάνμπουλ.

 

Ο γενικός πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ιστάνμπουλ Qian Bo, αναφέροντας ότι η Bank of China είναι η 7η μεγαλύτερη του κόσμου σε όγκο συναλλαγών, είπε ότι έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες αιτήσεις προς την Υπηρεσία Ρύθμισης και Εποπτείας Τραπεζών Τουρκίας (BDDK).

 

Ο Bo σημείωσε ότι η Κίνα φιλοδοξεί να κάνει σωστά βήματα για να συνδράμει στην παγκόσμια οικονομία αλλά και να δώσει υποστήριξη στη διεθνή ειρήνη, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της χώρας του για την αδελφοποίηση της Chongqing και της Ιστάνμπουλ.

 

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ιστάνμπουλ το 2016 ήταν 155 χιλιάδες άτομα και το 2018 αναμένουν να αυξηθεί περαιτέρω, είπε ο Κινέζος γενικός πρόξενος.

 


Λέξεις-κλειδιά: επένδυση , Τουρκία , Bank of China

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ