Νουρετίν Τζανίκλι : το επιτόκιο δανεισμού της Τουρκίας είναι πολύ κάτω από τα διεθνή ποσοστά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανίκλι τόνισε ότι, το επιτόκιο δανεισμού της Τουρκίας S-400 πυραύλων είναι πολύ κάτω από τα διεθνή ποσοστά

Νουρετίν Τζανίκλι : το επιτόκιο δανεισμού της Τουρκίας είναι πολύ κάτω από τα διεθνή ποσοστά

 

 

Ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανίκλι αξιολόγησε  την  δανειακή συμφωνία Τουρκίας- Ρωσίας για την αγορά του σύγχρονου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 .

Το επιτόκιο δανεισμού της Τουρκίας S-400 πυραύλων είναι πολύ κάτω από τα διεθνή ποσοστά  επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην ερώτηση  εάν  υπάρχει  εργασία για την δημιουργία μιας νέας  δομής στο Γενικό Επιτελείου Στρατού  αναφορικά με  την χρήση των συστοιχιών S-400 , τόνισε..

« Σήμερα ήδη  υπάρχει η ανάλογη μονάδα  εντός της δομής των ΤΕΔ  δηλ με την χρήση των πυραύλων.  Αλλά  για πρώτη φορά  θα γίνει η καταγραφή των  πύραυλων , του συστήματος αεράμυνας  και  των  βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας».

Εκτός αυτών  και η κοινή παραγωγή των συστημάτων  αεράμυνας που θα  κατευθυνθεί  υπο του Κονσόρτσιουμ Eurosam που συστάθηκε  με βάση την εταιρική σχέση Τουρκίας- Γαλλίας και Ιταλίας και   τα τουρκικά  συστήματα αεράμυνας   θα  λειτουργούν  παράλληλα με τα συστήματα των S-400 τόνισε ο  υπουργός Άμυνας   και πρόσθεσε ότι  αναφορικά με τη χρήση αυτών συστημάτων  να υπάρξει μία νεα δημιουργία  εντός των ΤΕΔ.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ