50 εκατομμύρια χρήστες κινητού διαδικτύου στην Τουρκία

Ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Μπουλέντ Τουφενκτζί έλαβε μέρος σε διάσκεψη για το ηλεκτρονικό εμπόριο που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο

50 εκατομμύρια χρήστες κινητού διαδικτύου στην Τουρκία

 

Ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Μπουλέντ Τουφενκτζί έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια διασυνοριακή διάσκεψη ηλεκτρονικού εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

 

Ο Τουφενκτζί έκανε μια ομιλία για το πρόβλημα της ασφάλειας του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη σημασία της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Αναφερόμενος στη σημασία της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στη διεθνή αγορά σε οικονομικές τιμές, να απευθύνονται πιο εύκολα σε διάφορους προμηθευτές και να μειώνουν τον χρόνο προμήθειας και πληρωμής.

 

Ο Τουφενκτζί επεσήμανε ότι για να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν ηλεκτρονικό εμπόριο για εισαγωγές και εξαγωγές, θα πρέπει να βελτιωθούν οι όροι του διεθνούς ανταγωνισμού και υπό αυτήν την έννοια θα πρέπει να στηριχθούν νομικά, τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά.

 

Υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να χορηγηθεί στις τοπικές μικρές επιχειρήσεις η σωστή εκπαίδευση για να αποκτήσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό ούτως ώστε να απευθυνθούν σε όλη την διεθνή αγορά, προσθέτοντας το εξής:

 

«Ως μια χώρα το 98% των επιχειρήσεων της οποίας αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες εκπαίδευσης και ανάπτυξης».

 

Επεσήμανε εξάλλου ότι μια μεγάλη μερίδα των καταναλωτών στην Τουρκία και στον κόσμο, όταν ρωτιούνται γιατί δεν χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εμπόριο, το εξηγούν ως πρόβλημα ασφάλειας, για να πει ότι οι ιστοσελίδες στην Τουρκία που κάνουν ηλεκτρονικό εμπόριο φέρουν «σήμα ασφαλείας».

 

«Οι χώρες πρέπει να ρυθμίσουν εκ νέου τους κανόνες με τρόπο που να είναι ίσοι, δίκαιοι και να περιλαμβάνουν και τις μικρές επιχειρήσεις», σημείωσε.

 

Υπογράμμισε άλλωστε ότι πρέπει να διαδοθεί η χρήση του διαδικτύου και υπενθυμίζοντας ότι το διαδίκτυο δεν είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένο στον κόσμο και πως υπάρχουν χώρες με ανεπαρκή διαδικτυακή υποδομή, είπε τα παρακάτω:

 

«Η Τουρκία είναι πολύ τυχερή όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο και την χρήση του διαδικτύου. Έχουμε πληθυσμό 80 εκατομμυρίων κατοίκων και 50 εκατομμύρια χρήστες κινητού διαδικτύου».

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ