Δηλώσεις Αλτμάιερ για την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ εξέφρασε την ετοιμότητα του για να βοηθήσει τις γερμανικές εταιρείες που κάνουν εμπόριο με το Ιράν με σκοπό για τη μείωση της επίδρασης της απόσυρσης των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία

Δηλώσεις Αλτμάιερ για την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ εξέφρασε την ετοιμότητα του για να βοηθήσει τις γερμανικές εταιρείες που κάνουν εμπόριο με το Ιράν με σκοπό για τη μείωση της επίδρασης πάνω στις σχετικές εταιρείες μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Ο Αλτμάιερ στις δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ανέφερε ότι συζητούν με τις γερμανικές εταιρείες για να μειωθούν οι επιπτώσεις λόγω της απόσυρσης από την πυρηνική συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας είπε ότι ο σκοπός είναι να μειωθούν οι ζημιές των γερμανικών εταιριών και δεν υπάρχει ανάγκη στην αλλαγή τους συστήματος Hermes το οποίο είναι σχέδιο εγγύησης εξαγωγών.

Ο Αλτμάιερ είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται αλλαγή στο σύστημα Hermes και μόλις ξεκίνησαν να συζητούν τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στην οικονομία και στην απασχόληση στη Γερμανία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχουν νόμιμους μεθόδους για να προστατέψουν της γερμανικές εταιρείες στις ΗΠΑ και τώρα προσπαθούν να προστατέψουν τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν στις οποίες παρέχουν και νόμιμες βοήθειες.  

Τέλος ο Αλτμάιερ σχετικά με την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις ΗΠΑ με το Ιράν είπε ότι υπάρχει εμπορικός πόλεμος με τους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο και πρέπει να υπάρχουν κινήσεις για την αποκλιμάκωση της υπάρχουσας κατάστασης.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ