Αλμπαϊράκ: Η Τουρκία θα βγει ενισχυμένη από τη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Οι επενδυτές μας στήριξαν, συνεχίζεται η εμπιστοσύνη στην τουρκική οικονομία, θα κάνουμε κάθε βήμα για να την αυξήσουμε, είπε ο υπουργός Οικονομικών

Αλμπαϊράκ: Η Τουρκία θα βγει ενισχυμένη από τη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας

 

 

Ο υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε στους ξένους επενδυτές ότι η Τουρκία θα βγει ενισχυμένη από τη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

«Το τουρκικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και υγιές. Δεν θα διστάσουμε να στηρίξουμε τον τραπεζικό τομέα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους», ανέφερε ο υπουργός στη τηλεδιάσκεψη που είχε με ξένους επενδυτές.

Θα παράσχουμε κάθε χρηματοπιστωτική προσέγγιση στην Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις από την δημοσιονομική πειθαρχία, σημείωσε ο Αλμπαϊράκ.

«Οι επενδυτές μας στήριξαν, συνεχίζεται η εμπιστοσύνη στην τουρκική οικονομία. Θα κάνουμε κάθε βήμα για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη», υπογράμμισε.

Η Τουρκία δεν βρίσκεται σε μια περίοδο κρίσης κατά την οποία θα αποκλίνει από την προσέγγιση της ελεύθερης αγοράς, δεν θα υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε και πρόσθεσε ότι «έχουν εστιάσει στην προσέλκυση απευθείας επενδύσεων».

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πολύ σημαντικές περικοπές στις δαπάνες, ανέφερε.

«Παρατηρούμε θετική επίδοση στα έσοδα», επεσήμανε ο υπουργός.

Ο Αλμπαϊράκ σημείωσε ότι σε μερικές εβδομάδες θα ανακοινώσουν πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης

«Με τα νέα μακροπροληπτικά μέτρα, τις μακροπολιτικές και δημοσιονομικές πολιτικές θα πετύχουμε μια πιο αειφόρα ανάπτυξη. Περιμένουμε μια πιο μέτρια ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είναι σε συντονισμό».

3.783 ξένοι επενδυτές είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, συνολικά συμμετείχαν πάνω από 6.000.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ