Δηλώσεις Πεκτζάν στη γερμανική πρεσβεία στην Άνκαρα

Η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν εξέφρασε τη θέληση της για τη συνέχιση με αυξανόμενο ρυθμό των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τη Γερμανία

Δηλώσεις Πεκτζάν στη γερμανική πρεσβεία στην Άνκαρα

Η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν εξέφρασε τη θέληση της για τη συνέχιση με αυξανόμενο ρυθμό των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τη Γερμανία.

Η κυρία Πεκτζάν στην ομιλία που εκφώνησε στην πρεσβεία της Γερμανίας στην Άνκαρα είπε ότι η Γερμανία είναι συνέταιρος της Τουρκίας και ο σκοπός είναι ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες από 36 δισεκατομμύρια δολάρια να φτάσει σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι στη Γερμανία ζουν 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες και στην Τουρκία υπάρχουν 7400 γερμανικές εταιρείες με επενδύσεις 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυρία Πεκτζάν εξέφρασε τη θέληση της ότι επιθυμούν να υπάρχουν περισσότεροι Γερμανοί επενδυτές και εταιρείες στην Τουρκία με περισσότερη προστιθέμενη αξία επίσης προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και τις τεχνολογίες πληροφοριών. Συνέχισε ότι είχε επαφές με διάφορους Γερμανούς αρμοδίους και είχε επιτυχημένες συναντήσεις.

Από την άλλη έκανε αναφορά και στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στις 25-26 Οκτωβρίου όπου θα υπογραφεί η συμφωνία οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού σύμφωνα με την κυρία Πακτζάν θα διοργανωθεί και το Φόρουμ επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Η υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι στο Φόρουμ οι γερμανικές εταιρείες στην Τουρκία οι οποίες κάνουν εξαγωγή σε 40-50 χώρες θα μπορέσουν να αναφέρουν τις εμπειρίες που απόκτησαν στην Τουρκία σε νέους επενδυτές.

Τέλος η κ. Πεκτζάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στις υποστηρίξεις της Γερμανίας για την επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και η επικαιροποίηση της σχετικής συμφωνίας θα συμβάλλει θετικά στην Τουρκία και την ΕΕ.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ