Δηλώσεις Αλμπαιράκ για την ισορροπία στην οικονομία

Ο υπουργός Θυσαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαιράκ εκφώνησε ομιλία στη συνεδρίαση του κόμματος του στην υποδιοίκηση Κιζιλτζάχαμαμ της Άνκαρα

Δηλώσεις Αλμπαιράκ για την ισορροπία στην οικονομία

Ο υπουργός Θυσαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαιράκ είπε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ισορροπίας στην οικονομία.

Ο κ. Αλμπαιράκ εκφώνησε ομιλία στη συνεδρίαση του κόμματος του στην υποδιοίκηση Κιζιλτζάχαμαμ της Άνκαρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν, μετά την παρουσίαση του υπουργού Θυσαυροφυλακίου και Οικονομικών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση όπου ο κ. Αλμπαιράκ έκανε αναφορά στη δύναμη των οικονομικών δεικτών και έδωσε πληροφορίες για γενικές χρεωστικές αναλογίες.

Σημείωσε ότι η αναλογία του δημοσίου χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι 28% ενώ η σχετική αναλογία σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι 49%.

Ο κ. Αλμπαιράκ ανέφερε ότι είναι σε καλή κατάσταση η χώρα από άποψη του δημοσίου χρέους.

Ενώ η αναλογία του χρέους των νοικοκυριών προς το εθνικό εισόδημα είναι 16% σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι 36% ενώ σε παγκόσμια κλίμακα είναι 60%.

Ο κ. Αλμπαιράκ έκανε αναφορά και στη μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών λέγοντας ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με όλα τα υπουργεία και οι επενδύσεις θα έχουν σκοπό την αύξηση της εξαγωγής, τη μείωση του ελλείματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών επίσης σκοπό την αύξηση της τεχνολογίας.

Τέλος ο κ. Αλμπαιράκ είπε ότι θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του πληθωρισμού.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ