Επαφές Πεκτζάν στη Ρουμανία

Η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν είπε ότι αποσκοπούν το διμερές εμπόριο με τη Ρουμανία να φτάσει μέχρι 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Επαφές Πεκτζάν στη Ρουμανία

Η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν είπε ότι αποσκοπούν το διμερές εμπόριο με τη Ρουμανία να φτάσει μέχρι 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Πεκτζάν στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα όπως οι διμερείς οικονομικές σχέσεις επίσης οι ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Από την άλλη πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό φόρουμ του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων(DEİK) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας με τη συμμετοχή της κυρίας Πεκτζάν και του υπουργού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Stefan Radu Oprea επίσης με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων(DEİK) Μιτχάτ Γιενίγκιουν. Στο επιχειρηματικό φόρουμ πήραν μέρος επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας, Μιχάι Νταραμπάν, ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ρουμανίας του DEİK, Ομέρ Σουσλί επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Επιχειρηματιών της Ρουμανίας (TİAD) Γκιουβέν Γκιουνγόρ και επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Η κυρία Πεκτζάν σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές των δύο χωρών είχαν μεγάλη συμβολή στο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών.

Συνέχισε ότι θα επιταχυνθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και εξέφρασε την ευχαρίστηση από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Ρουμανία. Επίσης εξέφρασε ότι στην περίοδο της προεδρίας της Ρουμανίας στην ΕΕ θα υπάρξει συγκεκριμένη στήριξη προς τις ενταξιακές προσπάθειες της Τουρκίας και στην επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης.

Η υπουργός Εμπορίου έκανε αναφορά και στις ευκαιρίες επενδύσεων στην Τουρκία για τους επιχειρηματίες της Ρουμανίας.


Λέξεις-κλειδιά: Ρουμανία , Ρουχσάρ Πεκτζάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ