Νουμάν Κουρτουλμούς:  «Αλλη η γλώσσα της πολιτικής άλλη η γλώσσα του τουρισμού»

«Η αντί-πολιτική θέση  της Γερμανίας κατά της Τουρκίας δεν επηρέασε τον τουρισμό αλλά αντιθέτως αυξήθηκε η ροή των Γερμανών τουριστών και  κατατάχθηκαν στην  δεύτερη θέση μεταξύ των τουριστών  που προτιμούν την Τουρκία»

Νουμάν Κουρτουλμούς:  «Αλλη η γλώσσα της πολιτικής άλλη η γλώσσα του τουρισμού»

 

 

Οι Γερμανοί τουρίστες σήμερα  καταλαμβάνουν  την δεύτερη κατάταξη   μεταξύ των  τουριστών που προτιμούν την Τουρκία για τις διακοπές τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  Νουμάν Κουρτουλμούς  στην ομιλία που εκφώνησε  στο  Διεθνές Συνέδριο  Τουρισμού Resort  στην Αντάλια  τόνισε  ότι  οι αντιπολιτική γλώσσα των Γερμανών  πολιτικών  κατά της  δεν επηρέασε τον τουρισμό  και  συμπλήρωσε..

«Όταν λαμβάνουμε υπόψη  την πολιτική γλώσσα που χρησιμοποιείται κατά  της Τουρκίας  στις εκλογές στην Ευρώπη, οι 3 εκατομμύρια 336 χιλιάδες Γερμανοί  τουρίστες  δεν έπρεπε να ερχόντουσαν στην Τουρκία. Τήρησαν τόσο υψηλούς τόνους όταν  έλεγαν « μην τυχόν  και πάτε στην  Τουρκία , δεν είναι ασφαλής», που οι Γερμανοί πολίτες  έπρεπε να επηρεαστεί. Για άλλη μία φορά  όμως αποδείχθηκε  αυτό που πάντα λέμε .Αλλη η γλώσσα της πολιτικής άλλη η γλώσσα του τουρισμού», δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

Στους 10 τελευταίους μήνες  η Τουρκία φιλοξένησε 29.1 εκατομμύρια τουρίστες  ανέφερε ο   υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  Κουρτουλμούς  και συνέχισε..

«Σε σύγκριση με τους 10 μήνες του προηγούμενου έτους, παρατηρείται αύξηση κατά 28% του αριθμού των τουριστών που έρχονται στην Τουρκία. Αυτή είναι μια βελτίωση  του 28 %. Είναι  μια πολύ σημαντική  επιτυχία για μας. Οι Γερμανοί τουρίστες που γνωρίζουν την Τουρκία και κυρίως τη φιλοξενία των ανθρώπων , τον πολιτιστικό πλούτο και  τη βαθιά ιστορία  της χώρας μας ,συνέχισαν να έρχονται στην Τουρκία» είπε ο Κουρτουλμούς.

 

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ