Διεθνή Βραβεία Ντοκιμαντέρ της TRT

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι 16 Φεβρουαρίου ενώ τα αποτελέσματα της προεπιλογής θα ανακοινωθούν στις 12 Μαρτίου

Διεθνή Βραβεία Ντοκιμαντέρ της TRT

 

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Βραβείων Ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Τουρκίας.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την TRT, ο διαγωνισμός αυτός που ξεκίνησε το 2009 έχει σκοπό να στηρίξει τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες παραγωγούς ντοκιμαντέρ.

 

Τα Βραβεία Ντοκιμαντέρ TRT (TRT Belgesel Ödülleri), πέρυσι διεκδίκησαν 677 ταινίες από 78 χώρες και οι φιναλίστ προβλήθηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις στην Ιστάνμπουλ με συζητήσεις με σκηνοθέτες. Και φέτος όμως αναμένεται υψηλή συμμετοχή και από την χώρα και από το εξωτερικό.

 

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι 16 Φεβρουαρίου 2018 ενώ τα αποτελέσματα της προεπιλογής θα ανακοινωθούν στις 12 Μαρτίου 2018. Οι ταινίες που θα προκριθούν για τον τελικό, θα προβληθούν στις Ημέρες Ντοκιμαντέρ TRT από 10 έως 13 Μαΐου 2018.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού η αίτηση συμμετοχής στον οποίο γίνεται δωρεάν εφόσον πληρούνται οι όροι συμμετοχής, θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα γίνει στις 14 Μαΐου.

 

Το βραβείο της καλύτερης ταινίας στην κατηγορία του Εγχώριου Επαγγελματικού Ντοκιμαντέρ είναι 45 χιλιάδες λίρες, στην Κατηγορία των Ταινιών Φοιτητών 20 χιλιάδες λίρες ενώ στο διεθνές κομμάτι του διαγωνισμού το βραβείο είναι 10 χιλιάδες ευρώ. Πέρα από αυτά τα βραβεία θα απονεμηθούν δύο ειδικά βραβεία σε κάθε κατηγορία.

 

Για να συμπληρώσετε την φόρμα αίτησης και για περισσότερες πληροφορίες, πληκτρολογήστε www.trtbelgesel.com.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ