Επαφές Κουρτουλμούς στη Σόφια

Συναντήθηκε με τους υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού

Επαφές Κουρτουλμούς στη Σόφια

 

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νουμάν Κουρτουλμούς βρίσκεται στη Σόφια προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο Κουρτουλμούς συναντήθηκε στην κατοικία του Τούρκου πρέσβη Χασάν Ουλούσοϊ με ομογενείς και ηγέτες γνώμης.

 

Αργότερα είχε μια συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Νικολίνα Αντζέλκοβα.

 

Μαθεύτηκε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες των δύο χωρών για την δημιουργία πακέτων εκδρομών με κρουαζιερόπλοια προς χώρες των Βαλκανίων σε ορισμένους προορισμούς με ακτές στην Δυτική Μαύρη Θάλασσα.

 

Αποφασίστηκε σ’ αυτά τα πλαίσια η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με στελέχη των δύο Υπουργείων για την επίτευξη των στόχων αυτών και η ολοκλήρωση της μελέτης όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 

Οι υπουργοί της Τουρκίας και της Βουλγαρίας εξήραν τη σημασία για τον τουρισμό της προστασίας των πολιτιστικών αγαθών των δύο χωρών.

 

Στη συνάντηση κατά την οποία εξετάστηκε το άνοιγμα του τουριστικού τομέα σε Τούρκους επενδυτές και το μοίρασμα της εμπειρίας της Τουρκίας στον τουρισμό, ο υπουργός Κουρτουλμούς επεσήμανε ότι με τις πρωτοβουλίες και σημαντικές επενδύσεις του τουρκικού κράτους αναστηλώθηκε ένα σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό όπως η Σιδερένια Εκκλησία στην Ιστάνμπουλ, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει η αναστήλωση και των οθωμανικών μνημείων στην Βουλγαρία.

 

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αργότερα συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Μπόιλ Μπάνοφ.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την αναζωογόνηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς προκειμένου να αναπτυχθούν οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ