Καλλιτεχνική εκδήλωση για παιδιά από τη Συρία στην Άνκαρα

Ο επικεφαλής της NEAR, Κρίστιαν Ντάνιελσον, είπε ότι η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία στο σχολείο

Christian Danielsson1.jpg

 

Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Καλής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης (NEAR) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κρίστιαν Ντάνιελσον είπε ότι η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία στο σχολείο.

Διοργανώθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση για παιδιά από τη Συρία στην Άνκαρα με τη συνεργασία του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και του Συλλόγου Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες (SGDD-ASAM).

Ο Ντάνιελσον στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση είπε ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τους Σύρους που φιλοξενεί.

«Η Τουρκία προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μια χαμένη γενιά Σύρων μεταναστών και στο πλαίσιο αυτό έχει καταβάλλει μια εξαιρετική προσπάθεια. Έστειλε εκατοντάδες παιδιά από τη Συρία στο σχολείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Ντάνιελσον ευχαρίστησε τις UNICEF και SGDD-ASAM για τη στήριξη τους στην εκδήλωση και σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφερε σημαντικά ποσά για τη στήριξη των Σύρων και ότι προετοιμάζεται να προσφέρει άλλα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Με τη συνεργασία του UNICEF, του SGDD-ASAM και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αλ Φαράχ προωθούνται δράσεις για τη δημιουργία ασφαλέστερου περιβάλλοντος για παιδιά και τη βελτίωση της ψυχικής, συναισθηματικής και ψυχοκινητικής ανάπτυξης τους.


Λέξεις-κλειδιά: Κρίστιαν Ντάνιελσον

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ