Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Φινλανδό ΥΠΕΞ

Τον Τίμο Σόινι έκανε δεκτό στο Μέγαρο Τσάνκαγια ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Φινλανδό ΥΠΕΞ

Τον Φινλανδό υπουργό Εξωτερικών Τίμο Σόινι έκανε δεκτό στο Μέγαρο Τσάνκαγια ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κατά την συνάντηση ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι σημαντική η συνέχιση της συνεργασίας της Φινλανδίας με την Τουρκία στον αγώνα που δίνει κατά των αιμοδιψών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η PKK, FETÖ και η ΝΤΑΕΣ.

Σύμφωνα με τις πηγές του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ο Γιλντιρίμ έκανε δεκτό στο Μέγαρο Τσάνκαγια τον Φινλανδό ΥΠΕΞ Τίμο Σόινι ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχει στην 9η Διάσκεψη Πρεσβευτών.

Κατά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός είπε ότι αποδίδουν σημασία στην βελτίωση της συνεργασίας σε κάθε τομέα με την Φινλανδία με την οποία συνάφθηκαν διπλωματικές σχέσεις πριν από 93 χρόνια και πρόσθεσε πως οι δυο πλευρές θα εξακολουθήσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για την συνέχιση του στενού πολιτικού διαλόγου καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο και ο τουρισμός.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν τον συντονισμό σε περιφερειακά θέματα με την Φινλανδία με την οποία ηγούνται της Μεσολαβητικής Πρωτοβουλίας για την Ειρήνη.

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Γιλντιρίμ για την συνάντηση.

Ο Σόινι επιβεβαίωσε ότι την απαραίτητη πολιτική βούληση που έχει και η φινλανδική πλευρά για την βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουν σθεναρά τον αγώνα που δίνει η Τουρκία κατά της τρομοκρατίας.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ