Επίσκεψη Ερντογάν στο Κουβέιτ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατιδίαν συνάντηση με τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σάμπαχ αλ-Άχμαντ Αλ-Σάμπαχ

erdogan-ganim.jpg

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προσκεκλημένος του εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σάμπαχ αλ-Άχμαντ Αλ-Σάμπαχ έφτασε στη συγκεκριμένη χώρα.

Τον κ. Ερντογάν στο αεροδρόμιο στο Κουβέιτ τον περίμεναν ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών της ίδιας χώρας σεΐχης Σαμπάχ αλ Χαλίντ Σαμπάχ.

Ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα πρώτα υποδέχθηκε ξεχωριστά τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης στο Κουβέιτ Μερζούκ αλ Γκανίμ και τον πρωθυπουργό σεΐχη Τζαμπίρ αλ Μουμπαράκ αλ Χαμάντ αλ Σαμπάχ.

Οι συναντήσεις του κ. Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν στον κρατικό ξενώνα του παλατιού Μπαγιάν και κεκλεισμένων των θυρών.

Για τον κ. Ερντογάν αργότερα ετοιμάστηκε επίσημη τελετή στο ίδιο παλάτι από τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σάμπαχ αλ-Άχμαντ Αλ-Σάμπαχ.

Μετά τη κατιδίαν συνάντηση του προέδρου Ερντογάν με τον σεΐχη Σάμπαχ αλ-Άχμαντ Αλ-Σάμπαχ ακολούθησε η συνάντηση των αντιπροσωπειών.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων υπογράφηκαν συμφωνίες ανάμεσα στις πλευρές.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επίσκεψη του στο Κουβέιτ θα περάσει στο Κατάρ.

Τον κ. Ερντογάν στην επίσκεψη του στο Κουβέιτ τον συνόδεψαν ο  επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων , στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζειμπεκτσί, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Αχμέτ Φακίμπαμπα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νουμάν Κουρτουλμούς, ο υπουργός Δασών και Υποθέσεων Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου, ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν, ο επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MİT) Χακάν Φιντάν και ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

 


Λέξεις-κλειδιά: Κουβέιτ , πρόεδρος Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ