Ο Γιλντιρίμ επέκρινε τη συνεργασία της PKK/PYD και της ΝΤΑΕΣ στη Ράκα

«Καταισχύνη» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τις εικόνες που δείχνουν την διαμελιστική τρομοκρατική να απομακρύνει από τη Ράκα τρομοκράτες της ΝΤΑΕΣ

Ο Γιλντιρίμ επέκρινε τη συνεργασία της PKK/PYD και της ΝΤΑΕΣ στη Ράκα

 

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε με σκληρό τρόπο τα βρώμικα παζάρια με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Καταισχύνη» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τις εικόνες που δείχνουν την διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG η οποία έχει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, να απομακρύνει από τη Ράκα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ μαζί με τον οπλισμό τους.

Ο Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) μίλησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (TBMM).

Ο Γιλντιρίμ επέκρινε με σκληρό τρόπο τη συνεργασία, την οποία χαρακτήρισε ως καταισχύνη, ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/PYD και την ΝΤΑΕΣ στη Ράκα.

Είναι παράλογο να προωθείς έναν αγώνα για να καταστρέψεις μια τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιώντας μια άλλη.

«Τα μέλη της ΝΤΑΕΣ που βγήκαν από την Ράκα, που αφέθηκαν ελεύθερα μαζί με τον οπλισμό τους, θα πραγματοποιήσουν νέα χτυπήματα σε κάθε γωνιά του κόσμου και κυρίως στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Ο Γιλντιρίμ επέκρινε και την υποκρισία των χωρών της Δύσης.

«Αν συνεχίσετε έτσι θα σας βρει και εσάς ο μπελάς, είναι σημαντικό να συνεργάζονται τα κράτη ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις, κάνοντας συνεργασία με την τρομοκρατία δεν πρόκειται να λύσετε τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Από τη Ράκα βγήκε μια τρομοκρατική οργάνωση και ήρθε και κάθισε μια άλλη, είναι αυτή ορθολογική πολιτική», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός ο οποίος προειδοποίησε τη Δύση λέγοντας τα εξής:

«Αν συνεχίσετε έτσι θα σας βρει και εσάς ο μπελάς. Τα μέλη της ΝΤΑΕΣ που αφέθηκαν ελεύθερα θα δολοφονήσουν αθώους σε κάθε γωνιά της Γης».

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε χθες εικόνες εκατοντάδων τρομοκρατών της ΝΤΑΕΣ και των οικογενειών τους να εγκαταλείπουν με κονβόι τη Ράκα τον Οκτώβριο κάτω από το βλέμμα του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μετά από συμφωνία με τη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ