Χακάν Τσαβούσογλου για την Ιερουσαλήμ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Χακάν Τσαβούσογλου για την Ιερουσαλήμ

 

 

 

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, δήλωσε πως καταδικάζει έντονα αυτή την απόφαση η οποία έχει σκοπό να αλλάξει με τα βίας το νομικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ η οποία έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Αφού σημείωσε πως οι δηλώσεις αυτές οι οποίες έχουν στο στόχαστρο όχι μόνο τον παλαιστινιακό κράτος και τους Μουσουλμάνους αλλά όλη την ανθρωπότητα είναι άνευ ισχύος είπε:

Οι πρωτοβουλίες αυτές οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο την γαλήνη της ανθρωπότητας, που ενισχύουν τους τρομοκράτες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν με τον κοινό νου της διεθνής κοινής γνώμης. Δεν αναγνωρίζουμε σε καμία περίπτωση τις επιβολές, τις καταπιέσεις εκείνων που αντί της ανωτερότητας του δικαίου θεωρούν ισχύον το δίκαιο των ανωτέρων στα ιερά εδάφη. Για την επίτευξη της γαλήνης και της ηρεμίας στην περιοχή και το καλό της ανθρωπότητας θα συνεχίσουμε να λέμε πως ο κόσμος είναι μεγαλύτερο από τους πέντε υπό την ηγεσία του Προέδρου μας. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από αυτούς που θεωρούν».

 


Λέξεις-κλειδιά: Χακάν Τσαβούσογλου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ