Σημαντική στρατιωτική συνάντηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Ιράκ στην Άνκαρα

Ο Χουλουσί Ακάρ συναντιέται με τον Ιρακινό ομόλογο του Γκανιμί και τους διοικητές της CENTCOM και της EUCOM Βότελ και Σκαπαρότι

Σημαντική στρατιωτική συνάντηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Ιράκ στην Άνκαρα

 

Η Άνκαρα φιλοξενεί μια σημαντική σύνοδο για την ασφάλεια.

Ο αρχηγός του ιρακινού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι συναντιούνται με τον αρχηγό του ΓΕΕΔ στρατηγό Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνάντηση στο ΓΕΕΔ παίρνουν μέρος ο στρατηγός Οθμάν Γκανιμί, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) των Ηνωμένων Πολτειών της Αμερικής στρατηγός Τζόζεφ Βότελ και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι.

Επί τάπητος τίθενται οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφρίν που ελέγχει η PYD/YPG, ο συριακός βραχίονας της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και ο αφοπλισμός της PYD.

Ειδικά τα αιτήματα της Τουρκίας και τα βήματα που θα γίνουν για τον αφοπλισμό της PYD αποτελούν τα κρισιμότερα θέματα της συνάντησης.

Οι ΗΠΑ επικρίνονται συχνά επειδή εξοπλίζουν την τρομοκρατική οργάνωση.

Στη συνάντηση των στρατηγών αναμένεται να συζητηθεί και το σκάνδαλο που σημειώθηκε στη νατοϊκή άσκηση.

Ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι ο οποίος ταυτόχρονα είναι ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) αναμένεται να ενημερώσει τον στρατηγό Ακάρ για τα μέτρα που λήφθηκαν προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοιο σκάνδαλό.

Στην νατοϊκή άσκηση που ξεκίνησε στη Νορβηγία στις 8 Νοεμβρίου είχαν βρεθεί στο στόχαστρο ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ στην Ολλανδία ένας εργαζόμενος στο ΝΑΤΟ άνοιξε λογαριασμό χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν από το οποίο δημοσίευσε προκλητικά μηνύματα σε βάρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ