Γıλντιρίμ : Σχολίασε θέματα επικαιρότητας

« Η Ανκαρα είναι τόσο ασφαλή όσο και η Ουάσιγκτον»  διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ

Γıλντιρίμ : Σχολίασε θέματα επικαιρότητας

 

 

«  Η Ανκαρα είναι τόσο ασφαλή όσο και η Ουάσιγκτον» τόνισε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ  στο περιθώριο των δηλώσεων του  στους δημοσιογράφους στην Ανκαρα.

Ο πρωθυπουργός   κληθείς να απαντήσει  στην ερώτηση .. «  στο θέμα της ταξιδιωτικής οδηγίας  που εξέδωσε σήμερα η Τουρκία  ως απάντηση στην ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ που  εξέδωσε για τους Αμερικάνους πολίτες που θα ταξιδεύσουν στην Τουρκία » είπε..

«  Την  απόφαση   της Ουάσιγκτον όχι μονάχα την θεωρώ άδικη  αλλά πιστεύω οτι,  δεν θα συμβάλλει στην  θετική εξέλιξη των  σχέσεων Τουρκίας- Αμερικής. Η Ανκαρα είναι τόσο ασφαλή όσο και η Ουάσιγκτον . Οσο ασφαλής  είναι η Ιστανμπούλ τόσο ασφαλή και η Νέα Υόρκη. Δεν είναι λύση η  έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας. Υπάρχει  περισσότερη ανάγκη  αλληλεγγύης  εναντίον   της  παγκόσμιας τρομοκρατίας» είπε .

Ο πρωθυπουργός   αναφερόμενος  και στις φονικές επιθέσεις   κατά των αμάχων Συρίας στην επαρχία  Ιντλίμπ  τόνισε ότι, η Τουρκία  καταδικάζει ισχυρά  τις  επιθέσεις   στο Ιντλίμπ και συμπλήρωσε..

« Η Τουρκία  μαζί με την Ρωσία και το Ιράν ανέλαβαν  μια  σημαντική πρωτοβουλία  στη  διασφάλιση  μιας  μόνιμης ειρήνης στην Συρία. Την στιγμή που  υπάρχει η εξέλιξης αυτή   θεωρώ  μεγάλο  λάθος  του συριακού καθεστώτος  να πραγματοποιεί   φονικές επιθέσεις   χωρίς καμία διάκριση  πολιτών  ή και των άλλων στοιχείων.  Το  συζητάμε   αυτό με το Ιράν και τη Ρωσία. Κάνουμε  τις απαραίτητες προειδοποιήσεις  και λαμβάνουμε  όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Εχει  πλέον καταστεί ανάγκη η Ρωσία και το Ιράν  να  αναλογιστούν περισσότερες ευθύνες   όσον αφορά τις πιέσεις εναντίον του καθεστώτος Ασαντ».

«Η αύξησης  των επιθέσεων  κατά των άμαχων  στο Ιντλίπμ  σημαίνει     δημιουργία  ενός νέου κύματος  συρίων προσφύγων « προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ