Η Εμινέ Ερντογάν προσκάλεσε την Μπριζίτ Μακρόν στην Τουρκία

Οι πρώτες κυρίες της Τουρκίας και της Γαλλίας είχαν μια πολύ θερμή συνάντηση κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στη Γαλλία

Η Εμινέ Ερντογάν προσκάλεσε την Μπριζίτ Μακρόν στην Τουρκία

 

 

 

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν, η οποία είχε συνοδέψει τον Προέδρο στην επίσκεψη του στη Γαλλία στις 5 Ιανουαρίου, είχε συναντηθεί με την Γαλλίδα πρώτη κυρία Μπριζίτ Μακρόν στο Μέγαρο Ηλυσίων.

Κατά τη συνάντηση από την οποία τις φωτογραφίες ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter η κυρία Εμινέ Ερντογάν, οι πρώτες κυρίες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους πρόσφυγες και την εκπαίδευση.

Οι Ερντογάν και Μακρόν στη συνάντηση συζήτησαν τα προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευση των προσφύγων.

Οι πρώτες κυρίες οι οποίες έκαναν νύξη στη σημασία της εκμάθησης γλώσσας για την ένταξη των προσφύγων στη κοινωνία όπου ζουν, συζήτησαν τα παραδείγματα από τις δικές τους κοινωνίες. Στη συνάντηση ήρθε στην επικαιρότητα και το θέμα της γύρανσης του πληθυσμού.

Η Εμινέ Ερντογάν αναφέρθηκε στις πολιτικές της Δημοκρατίας της Τουρκίας που πιστεύει στη σημασία του κοινωνικού κράτους, δίνοντας παραδείγματα από τις υπηρεσίες που παρέχουν οι δήμοι σε ό,τι αφορά τα γηροκομεία.

Στη συνάντηση που πέρασε σε μια θερμή και φιλική ατμόσφαιρα βρέθηκε στην ατζέντα και το θέμα των Μουσουλμάνων Ροχίνγκια. Η Μακρόν εξέφρασε την εκτίμηση της στην Εμινέ Ερντογάν για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μιανμάρ.

Η Εμινέ Ερντογάν, προσκάλεσε την πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρίν στην Τουρκία.

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ