Άκσοϊ: Δεν είναι κατάλληλος ο όρος «ενεργή εξέγερση» που χρησιμοποίησε ο Μάτις

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν την PKK ως τρομοκρατική οργάνωση

Άκσοϊ: Δεν είναι κατάλληλος ο όρος «ενεργή εξέγερση» που χρησιμοποίησε ο Μάτις

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Άκσοϊ δήλωσε πως η έκφραση «ενεργή εξέγερση» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζιμ Μάτις για να περιγράψει την τρομοκρατία της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK δεν είναι κατάλληλος όρος.

Ο Άκσοϊ στη γραπτή απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που του απευθύνθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Μάτις είπε:

«Πιστεύουμε πως με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ήθελε να περιγράψει την τρομοκρατία της PKK η οποία στοχεύει την Τουρκία. Αλλά ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας κατάλληλος όρος».

Αφού τόνισε ότι οι δραστηριότητες της PKK είναι ανοιχτές τρομοκρατικές ενέργειες, υπενθύμισε ότι και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες ενέργειες ως τρομοκρατικές και την PKK ως τρομοκρατική οργάνωση είπε:

«Η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της PKK και των βραχιόνων αυτής της οργάνωσης στη Συρία PYD/YPG και δίνει μάχη κατά αυτής της οργάνωσης η οποία απειλεί την εθνικής μας ασφάλεια με αποφασιστικότητα. Από την άλλη η Τουρκία δεν είναι η μοναδική σύμμαχος του ΝΑΤΟ που βρίσκεται υπό απειλή τρομοκρατίας. Υπάρχουν και άλλες συμμαχικές χώρες οι οποίες υπέστησαν πέρυσι μεγάλης κλίμακας  τρομοκρατικά χτυπήματα».

 

 

 

 

    


Λέξεις-κλειδιά: Τζέιμς Μάτις , Χάμι Άκσοϊ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ