Μπιναλί Γıλντιρίμ :Η αποσταθεροποίησης των διμερών σχέσεων θα πλήξει τις ΗΠΑ

Η « διπρόσωπη» πολιτική των ΗΠΑ  και το βεβαρημένο παρελθόν  της Γαλλίας περιορίζουν τα όρια  της λογικής στο θέμα των τρομοκρατικών οργανώσεων είπε ο πρωθυπουργός στην  συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC στο Ερζούρουμ

Μπιναλί Γıλντιρίμ :Η αποσταθεροποίησης των διμερών σχέσεων θα πλήξει τις ΗΠΑ

 

« Η αποσταθεροποίησης  των  διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα βλάψει  την Αμερικανική διοίκηση» εκτίμησε  ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο  της  συνέντευξης  που παρεχώρησε στο  ειδησεογραφικό ίδρυμα BBC κατά την διάρκεια της επίσκεψης του  στη  γενέτειρα του στο Ερζούρουμ.

Ο Γιλντιρίμ αναφερόμενος  στην επιχείρηση « Κλάδος Ελιάς» των ΤΕΔ που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου  κατά των  τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK/PYD-YPG και Νταές  στην φωλιά της τρομοκρατίας Αφρίν , στα βορειοδυτικά της Συρίας με στόχο  την  διάσωση των  φίλων και αδελφικών λαών  της περιοχής  από  τις καταπιέσεις  και  τις καταδιώξεις που δέχονται, είπε ότι,  ο στόχος  της επιχείρησης είναι  να  αποτρέψουν  τις προκλήσεις , τις επιθέσεις ρουκετών και όλμων που εκτοξεύονται από την πλευρά  του Αφρίν στις παραμεθόριες περιοχές  της Τουρκίας.

Με την έναρξη της επιχείρησης Κλάδος Ελιάς  των ΤΕΔ στην περιοχή του Αφρίν κατά των τρομοκρατικών στοιχείων έχουν εκτοξευθεί συνολικά μέχρι σήμερα  107 ρουκέτες  στο τουρκικός έδαφος  από την πλευρά του Αφρίν ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ και πρόσθεσε ότι, με την εκκαθάριση της περιοχής από τα τρομοκρατικά στοιχεία  θα επιστρέψουν  στις οικίες τους και οι βασικοί ιδιοκτήτες  της περιοχής.

Ο Γιλντιρίμ   κατακρίνοντας   τις φωνές που υψώνονται  κατά της επιχείρησης  των ΤΕΔ  τόνισε ότι,  αποδίδουν   ιδιαίτερη προσοχή  στο θέμα της  ασφάλειας ζωής των άμαχων ,  είπε..

«Η Γαλλία  είναι η τελευταία χώρα  που μπορεί  να μιλήσει για την απώλεια  των αμάχων. Το μητρώο  της Γαλλίας είναι πολύ βεβαρημένο στην Αφρική. Δεν κάνουμε λόγο  για 1 ή 2  αλλά για εκατομμύρια. Στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο,  στην Αλγερία , στους Βαλκανικούς Πολέμους  και στην Τυνησία  έχει  ένα πολύ βεβαρημένο  παρελθόν. Εάν το θέμα είναι οι άμαχοι τότε η Γαλλία πρέπει  πρώτα να λυτρωθεί από τις δικές του αμαρτίες » είπε.

Ο Μπιναλι Γιλντιρίμ  υπενθυμίζοντας  επίσης  την  αλλαγή των ονομάτων  των τρομοκρατών  αποκρύπτοντας  τα πραγματικά τους ονόματα, ανέφερε..

«Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά αυτούς και ξέρουμε ότι  είναι τρομοκρατικές οργανώσεις –παρακλάδια της ΡΚΚ. Στο θέμα αυτό υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν  την αληθεια. Και αυτό  επιβεβαιώνει  αυτά που εμείς  παρουσιάζουμε από την αρχή για τα στοιχεία  των τρομοκρατών».

Υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) προστατεύουν τους τρομοκράτες σημείωσε ότι, σήμερα η Τουρκία με τις αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες  που κατευθύνει  στα βόρεια του Ιράκ  κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο το πεδίο ζωής στους τρομοκράτες της ΡΚΚ με αποτέλεσμα   τα τρομοκρατικά στοιχεία να μετατοπίσουν  τις  τρομοκρατικές δραστηριότητες τους στην Συρία   υπο την ομπρέλα των ΗΠΑ.

Η Αμερική πρέπει να είναι  ξεκάθαρη στο θέμα   των τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι  να  ακολουθεί μία «διπρόσωπη πολιτική»  μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ  τόνισε ο πρωθυπουργός  Γιλντιρίμ και  πρόσθεσε..

«Το να κρατά η Αμερικανική διοίκησης  τα τρομοκρατικά στοιχεία  PKK/KCK/PYD-YPG  στην περιοχή  του Μανμπίτζ  κατά  της Τουρκίας , είναι  μια εχθρική  στάση και απειλεί κατά της εθνικής μας ασφάλειας .ΟΙ 905 του πληθυσμού  στην Μανμπίτζ είναι Άραβες.  Τι δουλειά έχει εκεί  η τρομοκρατική οργάνωσης ? Δεν υπάρχει και το πρόβλημα ασφάλειας. Εάν λοιπόν οι τρομοκράτες  κρατούνται εδώ  μόνο και μόνο  ενάντια της Τουρκίας τότε και εμείς θα κινηθούμε ανάλογα. Σε περίπτωση που η Αμερική θα συνεχίσει το ίδιο τροπάριο  δηλ. να προστατεύει τους τρομοκράτες ενάντια  της Τουρκίας τότε  θα αλλάξουν πολλά».

«Πιθανώς έχουν πολλά σχέδια για την περιοχή. Πώς θα πραγματοποιήσουν  τα σχέδια αυτά? Δηλ. κατά  μια έννοια  γυρίζουν  το πρόσωπο τους σε σύμμαχο  του ΝΑΤΟ. Καταρχήν δεν πράττεις αυτό που πρέπει  σε ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Εκτός  αυτών  βρίσκεσαι σε συνεχή επαφή  με τους « τσαρλατάνους» που προσπαθούν  να διαμελίσουν την χώρα σου και είναι εχθροί σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ