Τσαβούσογλου : πιστωτική διευκόλυνση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολ. για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

«Η Τουρκία  θα προσφέρει πιστωτική διευκόλυνση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολ. για την ανοικοδόμηση του Ιράκ» διαμήνυσε από το Κουβέιτ στο πλαίσιο της ομιλία του στην « Διάσκεψη Ανοικοδόμησης του Ιράκ»

Τσαβούσογλου : πιστωτική διευκόλυνση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολ. για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου  στο περιθώριο της ομιλία του στην Διάσκεψη Ανοικοδόμησης του Ιράκ που διοργανώνεται στο Κουβέιτ δήλωσε ότι, η Τουρκία  έχει υποσχεθεί  την προσφορά  πιστωτικής διευκόλυνσης  ύψους των 5  δισεκατομμυρίων δολαρίων  για την ανοικοδόμηση  του ομώνυμης χώρας  και των 50 εκατομμυρίων δολαρίων  για τα αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά έργα.

Ο Τσαβούσογλου υπενθυμίζοντας  και  την αξία των έργων που έχουν περατωθεί μέχρι σήμερα στο Ιράκ  από τις τουρκικές εταιρίες και τα οποία ανέρχονται στο ύψος των  25 εκατομμυρίων δολαρίων τόνισε..

« Έχει εξαιρετική σημασία για μας η σταθερότητα στο Ιράκ και στην Συρία. Και επιπλέον η ανασυγκρότησης  της περιοχής αυτής  μεταφέρει  σημαντική αξία  για την Τουρκική οικονομία. Αυτό που προέχει   στην περίσταση αυτή  όπως οι χώρες που επιθυμούν να συνεργασθούν  με την Τουρκία να τερματίσουν την συνεργασία τους  με όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ο στόχος τους είναι να  διαμελίσουν  την Συρία».

Και ο Εμίρης του Κουβέιτ Σαμπαχ αλ-Αχμαντ αλ Τζαμπίρ ες-Σαμπαχ  στην ομιλία του  στην Διάσκεψη για την  ανασυγκρότηση του Ιράκ που διοργανώνεται  υπο την φιλοξενία του τόνισε  ότι ,η χώρα  του θα διαθέσει προϋπολογισμό ύψους 2 δισ. Δολαρίων στο πλαίσιο των πιστωτικών και επενδυτικών ευκαιριών για ανασυγκρότηση του Ιράκ.

Η ασφάλεια και η  σταθερότητα  του Ιράκ  έχει  εξαιρετική σημασία   για το Κουβέιτ  αλλά  και για την  ολη την επικράτεια  τόνισε ο  εμίρης Σαμπαχ αλ-Αχμαντ αλ Τζαμπίρ ες-Σαμπαχ   και πρόσθεσε. « η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να κατευθύνει μία κοινή συνεργασία  έναντι  των  κρίσεων και  των  προβλημάτων  που σήμερα αντιμετωπίζουν  πολλές χώρες της υφηλίου.

Στην Διάσκεψη για την  Ανασυγκρότηση του Ιράκ  συμμετέχουν   πάνω από 2 χιλιάδες 300 εταιρίες  και διεθνή ιδρύματα  τουλάχιστον από 70  χώρες χορηγοί.

Οι Ιρακινοί αξιωματούχοι  αναφέρουν  ότι  για την ανασυγκρότηση  των περιοχών  που έχουν απελευθερωθεί  από  την τρομοκρατική οργάνωση Νταές  υπάρχει ανάγκη στο ποσό ύψους 88.2 δισεκατομμυρίων  δολαρίων.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ