Συνέντευξη Ερντογάν στο Bloomberg TV

Αν κερδίσω στις προεδρικές εκλογές, θα παίξω πιο αποτελεσματικό ρόλο στις νομισματικές πολιτικές, δήλωσε ο ΠτΔ

Συνέντευξη Ερντογάν στο Bloomberg TV

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, θα μπορούσε να διαδραματίσει πιο αποτελεσματικό ρόλο στις νομισματικές πολιτικές.

 

Ο Ερντογάν στη συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg TV σχολίασε την τουρκική οικονομία και τις επικείμενες εκλογές της 24ης Ιουνίου.

 

«Ο λαός ποιον θεωρεί υπεύθυνο σε θέματα που αφορούν την νομισματική πολιτική; Εφόσον θα ρωτήσει τον Πρόεδρο, είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε μια εικόνα Προέδρου που είναι αποτελεσματικός στις νομισματικές πολιτικές».

 

Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι αυτή η δραστικότητα του προέδρου είναι μια σημαντική αλλαγή, λέγοντας το εξής:
 

«Αυτό μπορεί να ενοχλήσει ορισμένους αλλά είμαστε αναγκασμένοι. Αυτός που λογοδοτεί στον πολίτη είναι αυτός που διοικεί το κράτος».

 

Ερωτηθείς για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με την διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, είπε το παρακάτω:

 

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια σχέση με την Κεντρική Τράπεζα η οποία θα συνεχιστεί στην ίδια κατεύθυνση και από δω και στο εξής. Δεν είμαστε νέοι στην διοίκηση της χώρας, δεν αναλαμβάνουμε πρώτη φορά καθήκοντα, διοικούμε την χώρα συνεχόμενα εδώ και 16 χρόνια».

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι σαν πρόεδρος θα παίξει πιο αποτελεσματικό ρόλο στις νομισματικές πολιτικές, αναφέροντας πως τις αρχές διοίκησης που εφαρμόζονται σε παγκόσμια κλίμακα στις νομισματικές πολιτικές, τις εφαρμόζουν στην Τουρκία και θα τις εφαρμόσουν.

 

«Όποια είναι η αντίληψη διοίκησης στην Ευρώπη ή στην Αμερική, η ίδια θα είναι και στην Τουρκία. Αυτό που είναι νόμιμο για αυτούς, δεν μπορεί να είναι μη νόμιμο για μας. Αυτό να το ξέρουν όλοι. Και θα κάνουμε τα βήματά μας αναλόγως. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να χάσει η χώρα μας», είπε.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ