Δηλώσεις Ερντογάν για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία πριν την κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της στην αμυντική βιομηχανία σε ποσοστό 20%

Δηλώσεις Ερντογάν για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία πριν την κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της στην αμυντική βιομηχανία σε ποσοστό 20% όμως σήμερα το ποσοστό έφτασε σε 65%.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η τουρκική οικονομία σημείωσε μεγέθυνση κατά 7,4% και πήρε τη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρων της G-20 μετά την Ινδία ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο κ. Ερντογάν προσέλκυσε την προσοχή και στην ανεργία στην Τουρκία λέγοντας ότι την τελευταία περίοδο υποχώρησε η ανεργία και η συγκεκριμένη υποχώρηση συνέχισε και ανάμεσα στους νέους.

Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG στην επιχείρηση Κλαδί Ελιάς στο Αφρίν της Συρίας απο τον τουρκικό στρατό είπε ότι εξουδετερώθηκαν 4600 τρομοκράτες στη συγκεκριμένη περιοχή όπου κατασκευάστηκαν και 12 πύργοι ελέγχου για τον έλεγχο της περιοχής.

Τέλος μίλησε για τον οδικό χάρτη για τη Μανμπίτς και είπε ότι με τον οδικό χάρτη θα εγκαταλείψει την περιοχή η τρομοκρατική οργάνωση PYD, YPG.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ