Η Ανκαρα πιέζει την Ουάσιγκτον στο θέμα της FETÖ/PDY

« Η Τουρκία δεν αποδέχεται πλέον καμία καθυστέρηση από τις ΗΠΑ στο θέμα του δήθεν ηγέτη της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης/ Παράλληλης Κρατικής Δομής (FETÖ/PDY)» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Ακσόι.

Η Ανκαρα πιέζει την Ουάσιγκτον στο θέμα της FETÖ/PDY

Η Τουρκία έχει   ξεκαθαρίσει τη στάση  της στο θέμα  της FETÖ/PDY σε σχέση με την θέση  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

« Η Τουρκία δεν αποδέχεται πλέον καμία καθυστέρηση από τις ΗΠΑ στη υπόθεση έκδοσης του δήθεν ηγέτη της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης/ Παράλληλης Κρατικής Δομής (FETÖ/PDY)» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Ακσόι.

Ο Ακσόι, είπε..

« Στη  σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου  ανάμεσα στη Τουρκία και στις ΗΠΑ υπογραμμίσαμε ξεκάθαρα ότι  η Τουρκία  δεν αποδέχεται επι ουδενί τρόπο  καμία τακτική καθυστέρησης εκ μέρους των ΗΠΑ στη υπόθεση έκδοσης του δήθεν ηγέτη της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης/ Παράλληλης Κρατικής Δομής (FETÖ/PDY)» και πρόσθεσε..

« Οσο στο θέμα της έκκλησης που απεύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον που κρατείται στις τουρκικές φυλακές» ο Ακσόι, τόνισε..

« Υπάρχει μια νομική διαδικασία  και η Τουρκία είναι  ένα κράτος δικαίου».

Ο ίδιος αναφερόμενος και στο θέμα  της  ύπαρξης  της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD στην περιοχή  της Μανμπίτζ στη Συρία τόνισε.. «Έχει επιβεβαιωθεί  ότι  η PKK/PYD έχει  αποσυρθεί από τη περιοχή  περιπολίας στη Μανμπίτζ. Συνεχίζεται το στάδιο εφαρμογής  του  σχεδίου του οδικού χάρτη  σχετικά με την περιοχή. Ο στόχος του οδικού χάρτη  είναι ο τερματισμός  της παρουσίας της PKK/PYD».

Ο Χαμί Ακσόι και στο θέμα  των επιθέσεων του συριακού καθεστώτος Ασαντ που  συνεχίζεται εναντίον  των περιοχών αποκλιμάκωσης της έντασης  τόνισε.. «καταδικάζουμε δριμύτατα  τις  επιθέσεις του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία και δεν επιθυμούμε την επανάληψη  του ιδίου σεναρίου και στην Ιντλίμπ έπειτα από  αυτά που βιώθηκαν στην ανατολική Γκούτα και στη Χομς».

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ