Πρώην Αμερικανός πρέσβης: Η Αμερική δεν θα βγει κερδισμένη από τον οικονομικό πόλεμο

Ο Ρος Γουίλσον άσκησε κριτική στην απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Πρώην Αμερικανός πρέσβης: Η Αμερική δεν θα βγει κερδισμένη από τον οικονομικό πόλεμο

 

Ο πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Άνκαρα Ρος Γουίλσον, υποστήριξε ότι η χώρα του δεν θα βγει κερδισμένη από τον οικονομικό πόλεμο που έχει κηρύξει στην Τουρκία και πως από αυτό θα επηρεαστούν και οι διεθνείς αγορές.

 

Μιλώντας σε εκπομπή του αμερικανικού Fox TV, ο Γουίλσον άσκησε κριτική στην απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις και είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει βήμα πίσω, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες και για την Αμερική και για τον κόσμο.

 

Οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας φέρουν δύο μεγάλους κινδύνους, υπογράμμισε ο Ρος Γουίλσον. Κατά τον ίδιο, ο πρώτος από αυτούς είναι η αρνητική επιρροή που θα έχει στις σχέσεις των δύο χωρών που για χρόνια χρήζουν μεγάλης σημασίας και για τις δύο. Και ο δεύτερος είναι να επηρεαστούν οι άλλες αγορές από μια αρνητική πορεία της τουρκικής οικονομίας.

 

Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι οι αποφάσεις σε σχέση με την Τουρκία θα προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή στα συμφέροντα της Αμερικής, καλώντας την χώρα του να οπισθοχωρήσει.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ