Καλίν: Αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Κασόγκι

Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας και ύστερα από πρόταση της Σαουδικής Αραβίας

Καλίν: Αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Κασόγκι

 

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ιμπραχίμ Καλίν, είπε ότι ύστερα από πρόταση της Σαουδικής Αραβίας αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Καλίν προέβη σε δηλώσεις για τον αρθρογράφο της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι ο οποίος εισήλθε στο Γενικό Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Ιστάνμπουλ στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε αγνοείται.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας και ύστερα από πρόταση της Σαουδικής Αραβίας αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι», ανέφερε ο Καλίν.

Η σαουδαραβική διοίκηση είχε επίσης επιτρέψει να πραγματοποιηθεί έρευνα στο γενικό της προξενείο στην Ιστάνμπουλ.

Ο αρθρογράφος της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην εφημερίδα Al Watan, ένα σημαντικό βήμα για τους Σαουδάραβες ρεφορμιστές, και θεωρείται ένας από τους πιο δυναμικούς δημοσιογράφους της Μέσης Ανατολής, πήγε μαζί με την αρραβωνιαστικιά του στο Γενικό Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Ιστάνμπουλ στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε αγνοείται.

Το Γενικό Προξενείο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Ιστάνμπουλ σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter στις 4 Οκτωβρίου υποστήριξε ότι ο υπήκοος τους Κασόγκι εξαφανίστηκε αφού αποχώρησε από το κτίριο.

Η Γενική Εισαγγελία Δημοκρατίας της Ιστάνμπουλ διενεργεί έρευνα για την τύχη του Τζαμάλ Κασόγκι.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ