Συνάντηση Τσαβούσογλου με τον Μοκτάντα Σαντρ στο Ιράκ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι με τον Μοκτάντα Σαντρ συζήτησαν τα κοινά θέματα ανάμεσα στις δύο χώρες και τις εργασίες ίδρυσης της κυβέρνησης

Συνάντηση Τσαβούσογλου με τον Μοκτάντα Σαντρ στο Ιράκ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες το βράδυ στην πόλη Νατζάφ του Ιράκ συναντήθηκε με τον νικητή των εκλογών στις 12 Μαΐου και ηγέτη του κινήματος Σάντρ, Μοκτάντα Σαντρ.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι με τον Μοκτάντα Σαντρ συζήτησαν τα κοινά θέματα ανάμεσα στις δύο χώρες και τις εργασίες ίδρυσης της κυβέρνησης.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ήταν θετική η συνάντηση και συνέχισε ότι επισκέφτηκε και τον τουρμπέ του συντρόφου του Μωάμεθ, Αλί.

Ο κ. Τσαβούσογλου στις χθεσινές επαφές στη Βαγδάτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράκ, Μπερχέμ Σαλίχ, με τον πρόεδρο της Βουλής Μοχάμεντ αλ-Χαλμπούσι, με τον Αντίλ Αμπντουλμεχντί ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα να ιδρύσει την νέα κυβέρνηση επίσης συναντήθηκε με Τουρκμένιους βουλευτές και με τον πρώην αντιπρόεδρο του Ιράκ, Οσάμα Αλ Νουτζάιφι και με τον ηγέτη του Κινήματος Μπεντίρ, Χαντί αλ Αμιρί.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ