Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Τραμπ

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε στην ατζέντα των δυο ηγετών

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Τραμπ

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας, στη τηλεφωνική συνομιλία οι δυο άντρες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την υπόθεση του Σαουδάραβα Τζεμάλ Κασόγκι και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Στη τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία έγινε νύξη και στη νομική διαδικασία σχετικά με τον Αμερικανό Πάστορα Άντριου Μπράνσον ο οποίος αφέθηκε ελεύθερους αφού κρατήθηκε στη φυλακή για ένα διάστημα στην Τουρκία, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να εξομαλύνουν και να  αναπτύξουν την συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ σε όλα τα πεδία, και συζήτησαν το θέμα της συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης.

Οι δυο ηγέτες έκαναν νύξη στη σημασία να τεθεί σε ισχύ μια ώρα αρχύτερα ο οδικός χάρτης για τη Μανπίτζ που καθορίστηκε από τις χώρες τον Ιούνιο, και τόνισαν τη σημασία της συμφωνίας για το Ιντλίμπ που επιτεύχθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Οι Ερντογάν και Τραμπ, συμφώνησαν να εξιχνιαστεί με όλες τις διαστάσεις της η υπόθεση σχετικά με τον Τζαμάλ Κασόγκι ο οποίος όπως ανακοινώθηκε σκοτώθηκε μετά από την είσοδο του στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Ιστάνμπουλ στις 2 Οκτωβρίου.

 

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ