Τουρκικός Τύπος 14.02.2018

Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες

Τουρκικός Τύπος 14.02.2018

 

Σαμπάχ: Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ: Αυτή τη φορά πέσατε σε σκληρά βράχια

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην ομιλία που έκανε στο Ερζίντζαν επέκρινε σκληρά τις αμερικανικές βοήθειας προς την τρομοκρατική οργάνωση YPG. «Κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο αυτή τη φορά πέσατε σε σκληρά βράχια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Βατάν: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για την Τουρκία

Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τα εξής για την Επιχείρηση Κλαδί Ελίας που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας:

«Η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες ασφαλείας. Κανένα μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει δεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις όσο η Τουρκία. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να επιλύσει αυτές τις ανησυχίες ασφαλείας».

 

Χαμπέρ Τουρκ: Σιμσέκ: Μέχρι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η ρύθμιση δανεισμού μεγάλων εταιρειών σε συνάλλαγμα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι η ρύθμιση δανεισμού σε συνάλλαγμα που περιλαμβάνει τις μεγάλες εταιρείες θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο. Ο Σιμσέκ ανέφερε στο Bloomberg ότι η αλλαγή που αφορά τον ενιαίο λογαριασμό Θησαυροφυλακίου δεν οφείλεται σε οικονομικές πιέσεις.

 

Σταρ: Τούρκοι επιχειρηματίες θα κατασκευάσουν τουριστικό θέρετρο στο Σουδάν

Ο βουλευτής Ντενίζλι από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Σαχίν Τιν είπε ότι Τούρκοι επιχειρηματίες θα κατασκευάσουν τουριστικό θέρετρο στην σουδανική παρχία της Ερυθράς Θάλασσας. Έπειτα από τις συνομιλίες με τον κυβερνήτη της περιοχής αποφασίστηκε η κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου 10.000 κατοίκων στην περιοχή Πορτ Σουδάν. Πρόκειται για μια καινοτομία στο Σουδάν. Το θέρετρο που θα σχεδιαστεί με μοντέρνο τρόπο θα προβάλλει το Σουδάν στον κόσμο. Την πόλη θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν Τούρκοι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Χουριέτ: Αψήφησε την κρίση

Οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές από τη Γερμανία στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 50% από την πρωτοχρονιά σε σύγκριση με πέρσι. Ο σύμβουλος Τουρισμού στο Βερολίνο Χουσεΐν Γκαζί Τζοσάν τόνισε ότι φέτος αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών και υπογράμμισε πως η Τουρκία επέστρεψε στη γερμανική αγορά.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ