Τουρκικός τύπος 12.07.2018

Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες

Τουρκικός τύπος 12.07.2018

 

Star: Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για τη νέα Τουρκία

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις Βρυξέλλες όπου μετέβη για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο κείμενο συμπερασμάτων της ιστορικής συνάντησης, δόθηκε έμφαση στη διεθνή αλληλεγγύη προς την Τουρκία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Yeni Şafak: Σαφές μήνυμα από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ: Να μην αμφισβητείται

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθυνε σαφή μηνύματα προς τους δυτικούς ηγέτες από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στην κριτική που θέλει την Τουρκία να απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ με αφορμή τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, ο Τσαβούσογλου δήλωσε τα εξής: «Η Τουρκία δεν απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ. Εάν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ κάλυπταν αυτές μας τις ανάγκες, εμείς θα τα παίρναμε από αυτούς, τους δώσαμε και την προτεραιότητα. Προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς θα έρθουν οι πρώτες συστοιχίες. Τελικώς δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης επ’ αυτού».

 

Vatan: Η νύφη των ναζί καταδικάστηκε σε ισόβια

 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Μπεάτε Τσέπε, το μοναδικό εν ζωή μέλος της οργάνωσης NSU η οποία ευθύνεται για τον θάνατο οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και ενός Γερμανού αστυνομικού στο διάστημα 2000-2007. Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι τα βασικά πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν την NSU ούτε καν εμφανίστηκαν στη δικαιοσύνη. Δεν αποκαλύφθηκε η διασύνδεση μεταξύ του γερμανικού βαθέου κράτους και της οργάνωσης.

 

Hürriyet: Στην Τουρκία το ρεκόρ στην αύξηση της παραγωγής ελαιόλαδου

 

Την στιγμή που η παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου υποχώρησε στο διάστημα 2016-2017, η Τουρκία έγινε η χώρα που αύξησε την παραγωγή της κατά 58 χιλιάδες τόνους. Η ποσότητα παραγωγής ελαιόλαδου της Τουρκίας αυξήθηκε σε 208 χιλιάδες τόνους ανεβάζοντας την Τουρκία στην δεύτερη θέση.

 

Sabah: Συναυλία Νικ Κέιβ στην Ιστάνμπουλ

 

Ο Αυστραλός τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας και σεναριογράφος Νικ Κέιβ βρέθηκε ξανά στην Ιστάνμπουλ μετά από 17 χρόνια. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής για τον τραγουδιστή που ανέβηκε στη σκηνή με το συγκρότημά του The Bad Seeds στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Τζαζ της Ιστάνμπουλ.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: τουρκικές εφημερίδες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ