Τουρκικός τύπος 10.10.2018

Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες

Τουρκικός τύπος 10.10.2018

Sabah: "ΣταεγκαίνιατουτουρμπέΓιούλΜπαμπά ο Ερντογάν"
 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύναψε επαφές στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της ίδιας χώρας Βουδαπέστη όπου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του τουρμπέ Γκιούλ Μπαμπά. Στην τελετή εγκαινίασης πήρε μέρος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι πριν από 477 χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή έπεσε μάρτυρας ο Γκιούλ Μπαμπά. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι πέρασαν 5 αιώνες αλλά δεν έχει ξεχαστεί ο Γκιούλ Μπαμπά. Τέλος ο κ. Ερντογάν είπε ότι η πνευματική κληρονομιά θα συνεχίσει να είναι το σύμβολο της φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Vatan: " Η υπουργός Εμπορίου Πεκτζάν: Πιθανόν να αυξήσουν τις επενδύσεις οι ουγγρικές εταιρείες στην Τουρκία."
 

Η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν στην ομιλία που έκανε στη Βουδαπέστη στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Ουγγαρίας είπε ότι οι τουρκικές εταιρείες σχεδιάζουν να κάνουν επενδύσεις στην Ουγγαρία. Συνέχισε ότι πιστεύει πως και οι ουγγρικές εταιρείες θα κινηθούν με την ίδια λογική και θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία. Η κυρία Πεκτζάν εξέφρασε ότι την προσεχή περίοδο θα αυξηθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.


Haber Türk: " Θα διοχετευτεί φυσικό αέριο και από τους δύο αγωγούς του τουρκικού ρεύματος το 2020"
 

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ είπε ότι τον Ιανουάριο του 2020 θα διοχετευτεί φυσικό αέριο προς τη Τουρκία και από τον άλλο αγωγό προς την Ευρώπη. Ο Νόβακ στη δήλωση στο κανάλι Rossiya-24 ανέφερε ότι το έργο του τουρκικού ρεύματος προχωρά σύμφωνα με τα σχέδια και είπε ότι υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Yeni Şafak: " Ζωντανή μετάδοση από το TRT World σε πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών"

Σε πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών προς 122 χώρες θα είναι δυνατόν να παρακολουθούν οι επιβάτες το κανάλι TRT World.

Star: " Τουρκική υπογραφή στις ταινίες Hollywood"
 

Ο Αμπντουλάχ Ετζίρλι πήρε εκπαίδευση στον Καναδά για τα κινούμενα σχέδια και άρχισε να ετοιμάζει οπτικά εφέ σε διάφορες ταινίες.  


Λέξεις-κλειδιά: τουρκικές εφημερίδες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ