Τουρκικός τύπος 08.11.2018

Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες

Τουρκικός τύπος 08.11.2018

Haber Türk: “ Δηλώσεις Ακάρσχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ για τους δήθεν ηγέτες της PKK”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε ότι θεωρεί θετικές τις δηλώσεις που έφτασαν από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την ανταμοιβή σε όσους θα αναφέρουν την τοποθεσία ή την ταυτότητα των «δήθεν» ηγετών της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Ακάρ σημείωσε ότι η απόφαση είναι θετική αλλά είναι καθυστερημένη. Τέλος ανέφερε ότι η στάση των ΗΠΑ με στόχο την PKK πρέπει να ισχύει και προς την τρομοκρατική οργάνωση YPG.

Hürriyet: “ ΗΕΕυποστηρίζειτη διαδικασίαένταξηςτηςΤουρκίας

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τη συνέχιση των ενταξιακών συνομιλίων της Τουρκίας με την ΕΕ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ευρωπαίου επίτροπου αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν ότι πρέπει να τερματιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία, οΣχοινάς σημείωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΕ μπορεί να γίνει μόνο από τονπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Τέλος ο Σχοινάς είπε ότι η επίσημη προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να συνεχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία.

Vatan: “ ΗΤουρκίαθαπάρει μέρος στο συμβούλιο”.

Η Τουρκία πήρε τις ψήφους των 146 χωρών και έγινε μέλος της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών. Στην ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών τονίστηκε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν στις 5 Οκτωβρίου 2018 στο Ντουμπάι και η Τουρκία για 5η φορά έγινε μέλος της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.

Sabah: “ Ο αριθμός των επιβατών σε 10 μήνες έφτασε τους 183 εκατομμύρια”

Στην Τουρκία σε 10 μήνες ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών μεταφορών έφτασε τους 182 εκατομμύρια 709 χιλιάδες 862 ανθρώπους. Η Γενική Διεύθυνση της Κρατικής Διαχείρισης Αερολιμένων (DHMİ) ανακοίνωσε τις στατιστικές σχετικά με τον τομέα και τονίστηκε ότι στο εσωτερικό πραγματοποιήθηκαν 75 χιλιάδες 583 πτήσεις ενώ προς το εξωτερικό και σε πτήσεις από το εξωτερικό πραγματοποιήθηκαν 61 χιλιάδες 332 πτήσεις.

Star: “  ΤοάρμαμάχηςKaplan MT ήταν το αστέρι της έκθεσης Indo Defence”

Η έκθεση Indo Defence ξεκίνησε στην Ινδονησία όπου πήρε μέρος το άρμα μάχης Kaplan MT που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρείαFNSS  με την εταιρείαPT Pindad της Ινδονησίας στην Τουρκία. Η μαζική παραγωγή θα γίνει με το όνομα “Harimau”.

 


Λέξεις-κλειδιά: τουρκικές εφημερίδες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ