Radio TRT

Često se žalimo kako su znanstvena i tehnička dostignuća kasno došla u našu zemlju...No, kada je u pitanju radio situacija je potpuno drugačija. Tursko društvo se sa radijom upoznaje 6. svibnja 1927. godine, skoro u isto vrijeme kada i cijeli svijet. Formiranjem TRT-a 1. svibnja 1964. godine ova avantura dobija potpuno drugačiji oblik i smisao. Radio TRT, sa svojim odgovornim radom, nepristrasnošću i principima, sa ispravnim i literaturnim turskim jezikom i sadržajem iz svijeta informativnih, znanstvenih, obrazovnih, kulturnih, glazbenih i zabavnih programa, danas se obraća svim slojevima društva.

Sa svojim radio stanicama kao što su Radio – 1, Radio – 2 (TRT FM), Radio – 3, Radio -4, 5 regionalnih radija (Antalya, Çukurova, GAP-Diyarbakır, Erzurum, Trabzon), TRT Nagme za sve one koji vole tursku umjetničku glazbu, TRT Turku namijenjen prijateljima narodne glazbe, TRT informativni kanal, Radio Glas Turske (na 32 jezika) i Evropa FM, Turski Radio se pretvorio u veoma bitnu informativnu kuću koja je utjecajna kako u zemlji, tako i u svijetu.

 

Radio -1, informativni i kulturno-obrazovni kanal. Ova radio stanica je pravo mjesto za sve one koji se zanimaju znanjem i naukom. Program se emitira 24 sata dnevno i to u svim mjestima u Turskoj, a putem satelita i interneta i u cijelom svijetu. Znanstvenost, umjetnost, književnost, teatar, sport, okoliš, gospodarstvo, magazin…Sve na jednom mjestu. Točne, nepristrasne i pouzdane informacije. TRT Radio od 1927. do danas na svakom mjestu…

 

Radio 2- (TRT FM), 24 sata sa Vama sa TRT stilom i TRT kvalitetom.Uživo, veselo…Glazbene liste, najslušanije želje… Na stotine predajnika učinilo je da ova radio stanica pokrije 99,9% turske teritorije, a zahvaljujući satelitu i internetu može se slušati i u cijelom svijetu. Vaš prijatelj i neko kome se možete povjeriti.

TRT FM
Radio koji približava udaljene…

 

Radio-3,  Radio koji nudi široku lepezu najelitnijih primjera glazbe, sinteza klasike i modernizma, od Elvisa Presleya do Joan Baeza, od Franka Sinatre do Tchaikowsky-og, od Mozarta do Sara Vaughan’a .

Stereo emitiranje 24 sata dnevno uz kvalitet TRT-a. Na svakom mjestu u Turskoj, a putem interneta i satelita i u svijetu.

TRT RADIO 3

Radio kvalitetne glazbe

 

Radio - 4 – Radio turske umjetničke i turske narodne glazbe, sinteza najljepših primjera melodije koja se sluša po cijeloj Turskoj. Poznati turski umjetnici, kompozitori, svi na ovoj radio-stanici. Svaki dan 24 sata dnevno uz kvalitet TRT-a. Na svakom mjestu u Turskoj, a putem interneta i satelita i u svijetu.

Mjesto gdje nestaje čežnja….

 

TRT Türkü, Radio kanal koji je sa emitiranjem počeo 1. srpnja 2009. godine putem FM prijemnika, interneta i satelita pozdravlja sve prijatelje narodne glazbe. Sa ciljem bolje prezentacije turske narodne glazbe, kanal emitiranje vrši 24 sata dnevno i svojim slušateljima nudi jedinstvene primjere ove vrste glazbe. Radio pruža doprinos popularizaciji zajedničkog naslijeđa i narodne kulture.

 

TRT Nağme je sa emitiranjem počeo6. svibnja 2009. godine. i putem FM prijemnika, interneta i satelita tursku umjetničku glazbu spaja sa njenim ljubiteljima.   U svojim emitiranjima TRT Nağme 24 sata dnevno mjesto ustupa turskoj umjetničkoj glazbi. Izabrana djela iz TRT arhive emitiraju se putem ove radio stanice uz TRT kvalitet.

 

TRT Informativni kanal Najaktualnija zbivanja u Turskoj i u svijetu… Informativni kanal 24 sata dnevno vrši emitiranje, a isto tako prenosi i informativne programe koji se emitiraju na Prvom kanalu TRT-a, na TRT Turku i TRT Haberu. Svi oni koji informativne programe žele pratiti putem radio prijemnika, zahvaljujući FM predajnicima, internetu i satelitu okupljaju se na informativnom kanalu TRT-a.

 

Radio Glas Turske… Od Radio Ankare na kratkim valovima do Radio Glasa Turske…Više od 70 godina Radio Glas Turske u cijelom svijetu.

Informativni program – sport, kultura, umjetnost, zabava. Radio Glas Turske, karika koja povezuje Tursku i tursku kulturu sa našim državljanima u inozemstvu, platforma koja pokušava pronaći rješenje za probleme i mjesto tuge i sreće istovremeno…Putem kratkih talasa, satelita i interneta…Emitiranje 24 sata dnevno. Gdje god da ste čujte glas Radio Glasa Turske…

 

Radio-6, Radio kanal na kurdskom jeziku koji još jednom potvrđuje zajednicu i suverenitet naše zemlje i koji se u okviru modernog emitiranja obraća slušateljima raznih godišnjih doba. Radio 6, koji je sa emitiranjem počeo 1. svibnja 2009. godine, svoj glas pruža do jugoistočne regije. I dok učvršćuje odnose između naroda regije i države, radio ima pozitivan odjek i na međunarodnoj areni.         

      

TRT EVROPA FM…JOŠ JEDAN GLAS IZ TURSKE … Trenutci koji uljepšavaju život, avanture doseljenika, priče o uspjesima, vrijednostima naše zemlje i dosta glazbe… Glazba i priče za omladinu i one koji mladost ne ispuštaju iz ruke, na TRT Evropa FM-u. Putem interneta, satelita i kablovske svaki dan tokom nedjelje od 9:00 do 18:00 časova…Ako želite čuti neku vama dragu pjesmu, ako neku kompoziciju želiti pokloniti nekoj vama dragoj osobi ili ako sa nama želite podijeliti svoja osjećanja, onda je TRT Evropa FM pravo mjesto za vas.