Nakon 12 godina pauze: Promovirana zračna linija Mostar - Zagreb

Letovi za Zagreb počet će 3. svibnja i planirani su ponedjeljkom i petkom u jutarnjim satima, dok će se iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom navečer

Nakon 12 godina pauze: Promovirana zračna linija Mostar - Zagreb

Nakon 12 godina,  Mostar i Zagreb će od 3. svibnja 2018. godine biti povezani redovitim međunarodnim zračnim linijama kompanije Croatia Airlinesa tijekom cijele godine, a karte po cijeni od 89 eura u oba smjera puštene su u prodaju danas prilikom svečanosti promocije leta u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA). 

Da se radi o iznimno značajnom gospodarskom projektu posvjedočio je dolazak predstavnika svih razina vlasti iz Hrvatske i BiH na svečanu promociju leta od međunarodnog značaja, koji će, kako je kazano, ne samo povezivati dva grada nego i otvoriti nove gospodarske prilike. 

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je kazao kako projekt, koji je ugašen 2006. godine, nije lako bilo pokrenuti i da je ponosan na činjenicu da Mostar konačno izlazi iz svojih okvira i otvara se svijetu na način kako to i zaslužuje, te zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt i omogućili zračno povezivanje dvaju dvaju gradova što je i direktna povezanost s EU. 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je radostan da više neće za dolazak u Mostar putovati satima, nego će biti u mogućnosti doći i češće na kavu u grad na Neretvi. 

Naglasio je da ova linija svjedoči jedan dobar poslovni uspjeh koji će imati dalekosežnu posljedicu u promociji Mostara i Zagreba na polju turizma, gospodarstva, društvenog prestiža...

„Već sada je moguće online putem svih agenata kupiti karte za ovu liniju. Letovi za Zagreb počet će 3. svibnja i planirani su ponedjeljkom i petkom u jutarnjim satima, dok će se iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom navečer. Takav red letanja prilagođen je privatnim i poslovnim potrebama putnika, a osobito transfernih putnika koji će iz Zagreba imati izvrsne veze za cijeli svijet“, pojasnio je predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić navodeći kako će ova linija prometovati tijekom čitave godine zahvaljujući sufinanciranju države. 

Ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić rekao je da je kontinuirani cilj federalnog Ministarstva prometovanja i komunikacija sudjelovati u razvoju zrakoplovne infrastrukture FBiH kroz direktna ulaganja u značajne infrastrukturne projekte, a ujedno s tim pomoći uspostavljanje novih zračnih linija. 

Naglasio je kao je povezivanje Mostara i Zagreba zračnom linijom veoma značajno jer se radi o jednom od najprometnijih čvorišta u ovome dijelu Europe. 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković naglasio je da je ovo veliki dan za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, ali i pokazatelj da Republika Hrvatska sa svojim prvim susjedom, s kojim dijeli gotovo tisuću kilometara granice, želi razvijati kvalitetne i dobronamjerne odnose. 

 Povezane vijesti