Turske institucije koje nas povezuju 1/2019

TIKA-in pravac je definiran riječima predsjednika Erdogana ¨Gdje god ima potlačenih, gdje god ima siromašnih, Turska će doći da pomogne¨.

Turske institucije koje nas povezuju 1/2019
TIKA pruža ruku pomoći
TIKA pruža ruku pomoći

TIKA pruža ruku pomoći  

 

TIKA (Turska agencija za suradnju i koordinaciju) je osnovana 1992. godine u cilju razvoja suradnje sa zemljama koje su povijesnim i kulturnim vezama povezane sa Turskom, a naročito sa Turkofonskim republikama koje su formirane nakon završetka Hladnog rata 1991. godine i raspada Sovjetskog Saveza.

U periodu od 1992-2002. godine TIKA je otvorila 12 kancelarija u inozemstvu i realizirala 2500 projekata. Skladno aktivnoj i moralnoj vanjskoj politici Turske, TIKA iz dana u dan povećava broj zemalja u kojima djeluje. TIKA je danas globalna organizacija koja u 59 zemalja širom svijeta posjeduje ukupno 61 koordinacionu kancelariju i koja djeluje u ukupno 170 zemalja. Turska, posredstvom TIKA-e, ima za cilj da  sa prijateljskim zemljama stvori ¨obruč mira¨.

TIKA-in pravac je definiran riječima predsjednika Erdogana ¨Gdje god ima potlačenih, gdje god ima siromašnih, Turska će doći da pomogne¨. Svake godine, TIKA uz ovaj moto, dopire do ljudi i regija kojima je pomoć neophodna.

TIKA nastavlja da realizira svoje konkretne projekte, od obrazovanja i zdravstva i pomaže narodu širom svijeta.Povezane vijesti