Muslimani večeras obilježavaju odabranu noć Lejletul-Miradž

Iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo za AA je potvrđeno kako će ova mubarek noć biti obilježena i u brojnim sarajevskim džamija, a centralna svečanost biće održana u džamiji Sokolović-Kolonija, nakon akšam-namaza. Vjernici će imati priliku poslušati uč

Muslimani večeras obilježavaju odabranu noć Lejletul-Miradž

Muslimani u regiji, ali i širom svijeta večeras će obilježiti jednu od najznačajnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletul-Miradž.

U džamijama u gradovima zemalja regije bit će upriličeni prigodni vjerski programi povodom obilježavanja ove posebne noći u životu muslimana.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo za AA je potvrđeno kako će ova mubarek noć biti obilježena i u brojnim sarajevskim džamija, a centralna svečanost biće održana u džamiji Sokolović-Kolonija, nakon akšam-namaza. Vjernici će imati priliku poslušati učenje odlomaka iz Kur’ana, te prigodan program i predavanje.

Noć Lejletul-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika Muhameda od Mekke do svetog hrama Al-Aksa u Jerusalemu, a potom i njegovog uzvišenog putovanja ka nebeskim sferama gdje je direktno muslimanima propisan namaz, redovna molitva, kao jedna od osnovnih vjerskih dužnosti i jedan od osnovnih stubova vjere.Povezane vijesti