Uhapšen ubojica bugarske novinarke

Premijer Borisov je kazao da DNK test pokazuje da je Krasimirov 100 posto ubica Marinove.

Uhapšen ubojica bugarske novinarke

Osoba, koja se sumnjiči za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30), uhapšena je u Njemačkoj.

Tijelo novinarke, koja je istraživala moguću korupciju u vladi, pronađeno je u nedjelju. Premijer Boyko Borisov, državni tužitelj Sotir Tzatzarov i ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov na zajedničkoj konferenciji za medije potvrdili su da se radi o 21-godišnjem Severinu Krasimirovu. 

Tužilac Tzatzarov izjavio je da se istražuju svi mogući uzroci iz profesionalnog i privatnog života Marinove te da prve indicije ukazuju na to da je napad izveden "veoma brzo".

Prema dostupnim informacijama, Marinova je ubijena tokom trčanja kraj rijeke. Krasimirov je bivši bokser i prije ubojstva je konzumirao velike količine alkohola. 

Tzatzarov je naveo da postoji mogućnost da osoba, osumnjičena za silovanje i ubojstvo novinarke, ukoliko se dokaže krivica, bude osuđena na 20 godina zatvora ili doživotnu kaznu. 

Premijer Borisov je kazao da DNK test pokazuje da je Krasimirov 100 posto ubica Marinove. 

Krasimirov je 7. listopada otputovao u Njemačku, gdje mu živi majka. U toku su procedure za izručenje Krasimirova Bugarskoj gdje će mu se suditi. 

Novinarka lokalnog televizijskog kanala TVN Marinova ubijena je davljenjem u mjestu Ruse na sjeveru zemlje, objavilo je u nedjelju državno tužilaštvo Bugarske. Vodila je emisiju u kojoj je u proteklom mjesecu bilo riječi o prevari sa fondovima EU.



Povezane vijesti