Pregled tiska

Pregled turskog tiska

Pregled tiska

 

List Haber Turk u vijesti pod naslovom “Izjava premijera Yildirima o Mumbiću” prenosi da je premijer Binali Yildirim u Giresunu rekao da su oni koji su izazvali problem po pitanju Mumbića rekli da se o ovoj temi treba razgovarati.

List Sabah u vijesti pod naslovom “Došlo se do kraja TANAP-a” prenosi da je projekat TANAP doveden do kraja. Prvi gas će ovom linijom doći u junu.

List Vatan u vijesti pod naslovom “Porastao broj turist aza 32%” prenosi da je u periodu od januara do aprila 2018.godine broj turista, u odnosu na istio period prošle godine, porastao za 32,55%. U aprilu 2018. je porast u broju turista u odnosu na april 2017. iznosio 28,27%.

List Star u vijesti pod naslovom “ASYA koju je ASELSAN spremio za tursku vojsku je spremna” prenosi da je ASYA, koja je sprecijalno organizovana za olakšavanje turskoj vojsci, spremna za akciju.

List Yeni Šafak u vijesti pod naslovom “Ruski doping za voće i povrće” prenosi da je rješavanje problema sa Rusijom, izvoz turskog voća i povrća u odnosu na 2017.godinu povećan za 160 miliona dolara.

 Povezane vijesti