Turski tisak

Kratak pregled pisanja današnjeg turskog tiska

Turski tisak

List Sabah u vijesti pod naslovom „Dostavljen zvanični poziv za preuzimanje zrakoplova F-35“ piše da i pored protivljenja nekih američkih senatora za isporuku zrakoplova nove generacije F35A Turskoj zbog odluke o kupovini obrambenog raketnog sistema S-400 od Rusije, turskim organima je dostavljen zvanični poziv da preuzmu prvi zrakoplov 21. lipnja.

List Vatan u vijesti pod naslovom „Počeo priliv stranog kapitala u Tursku“ prenosi izjavu potpredsjednika vlade odgovornog za ekonomiju Mehmet Šimšeka koji je kazao da je nakon niza sastanaka sa investitorima u inostranstvu počeo priliv stranog kapitala u Tursku.

List Haber Turk u vijesti pod naslovom „Veliko povećanje stranih turista u Bodrumu“ piše da je u roku od tri dana u Bodrum doputovalo preko 4 tisuće turista iz Rusije, Ukrajine, Švedske i Norveške.

Turisti u Bodrumu, gdje dnevna temperatura dostiže 32 stepena i toplota mora 20 stepeni, najviše učestvuju u „Plavim putovanjima“ i krstare brodovima po okolnim prelijepim uvalama.

List Sabah u vijesti pod naslovom „Most Justinanus na listi UNESCO-a“ prenosi da je most Justinianus u Sakaryi, koji predstavlja najstariji povijesni objekt u ovoj regiji, uvršten na privremenu listu Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

List Star u vijesti pod naslovom „Turska je raj za investitore“ prenosi izjavu predsjednika Iransko-turske trgovinske komore Riza Kamija koji je kazao da Turska predstavlja pravi raj za strane investitore.



Povezane vijesti