Turski tisak

Kratak pregled današnjeg turskog tiska

Turski tisak

List Sabah u vijesti pod naslovom „Predsjednik Erdogan će otvoriti plinovod TANAP“ piše da će projekt Trans-anadolskog plinovoda TANAP, koji se smatra „energetskim putem svile“ i koji se proteže od Azerbajdžana do Turske, sutra biti otvoren od strane predsjednika R.T.Erdogana i predsjednika Azerbajdžana Ilham Alijeva.

List Vatan u vijesti pod naslovom „Kapital će se okrenuti ka Turskoj, a napustit će Koreju“ prenosi da je Međunarodni institut za financije objavio podatke prema kojim se ove godine očekuje priliv direktnih investicija u Turskoj u visini od 51.3 milijarde dolara, dok se najveće smanjenje kapitala očekuje u Južnoj Koreji u visini od 77 milijardi dolara.

List Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „ASELSAN sa uspjehom testirao laserski obrambeni sistem“ piše da je sekretar za namjensku industriju Ismail Demir izjavio da je sa uspjehom okončano testiranje novog laserskog odbrambenog sistema. Sistem će se moći koristiti na brodovima, energetskim centralama, zračnim lukama, pograničnim karaulama, komandnim objektima i na putevima.

List Star u vijesti pod naslovom „Turska namjenska industrija na sajmu u Parizu učestvuje sa 59 tvrtki“ prenosi da će na Međunarodnom sajmu namjenske i sigurnosne industrije Eurosatory, koji će se održati u glavnom gradu Francuske Parizu, učestvovati ukupno 59 tvrtki iz Turske.

List Hurriyet u vijesti pod naslovom „Hoteli u mediteranskoj regiji 100 posto popunjeni za Bajram“ piše da je predsjednik Unije hotelijera mediteranske regije Erkan Yagci kazao da je popunjenost hotela za Bajram dostigla nivo od 100 posto.Povezane vijesti