Turski tisak

Kratak pregled današnjeg turskog tiska

Turski tisak

List Star u vijesti pod naslovom „Erdogan: Nastavit ćemo da jačamo snagu turskih pomorskih snaga“ prenosi da je predsjednik republike R.T.Erdogan u poruci koju je objavio povodom 18. lipnja godišnjice osnivanja turskih pomorskih snaga istakao da će „Turske pomorske snage nastaviti da jačaju snagu turskih oružanih snaga i da predstavljaju ponos za našu zemlju kako u zemlji tako i u inozemstvu“.  

List Vatan u vijesti pod naslovom „Ministar Ozlu: Kupci za domaće automobile su već spremni“ prenosi da je Ministar nauke, industrije i tehnologije Faruk Ozlu kazao da je domaći automobil takoreći već otkupljen od strane tržišta i da će ukoliko sada ponude auto na tržište moći prodati najmanje milijuna automobila.

List Sabah u vijesti pod naslovom „Radna mjesta za više tisuća osoba“ prenosi da se u novoj Industrijskoj zoni za zrakoplovstvo i svemirsku industriju u Ankari stacioniralo 80 tvrtki i da su već potpisani sporazumi sa 40 tvrtki u vezi ovog projekta. Očekuje se da se u novoj industrijskoj zoni otvori oko 15 tisuća novih radnih mjesta.

List Star u vijesti pod naslovom „Popunjeni kapaciteti svih turističkih ugostiteljskih objekata u Mersinu za Bajram“ prenosi da su u regiji Kizkalesi koja se nalazi na listu UNESCO-a u potpunosti popunjeni kapaciteti svih hotela i pansiona u regiji.   

List Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „Spašen turski brod u Hrvatskoj“ prenosi da je turski teretni brod sa 13 članova posade, koji je počeo da tone u Jadranskom moru u Hrvatskoj spašen i prebačen u luku u Trogiru.Povezane vijesti