Turski tisak

Pregled turskog tiska

Turski tisak

List Hurriyet u vijesti pod naslovom ¨Turska je odsjekla krakove hobotnici monstrumu koji raste u strogoj tajnosti i zavjeri u Pensilvaniji¨ prenosi da je predsjednik R.T.Erdogan u obraćanju na Mostu šehida 15. srpnja u Istanbulu izjavio:

¨Odsjekli smo krakove hobotnici monstrumu koji raste u strogoj tajnosti i zavjeri u Pensilvaniji. Našu borbu ćemo voditi sve dok i posljednji terorista FETO-a ne položi račune¨.

List Sabah u vijesti pod naslovom ¨Bespilotni borbeni avion će letjeti 2023¨ prenosi da je Turska učinila prve korake u vezi proizvodnje bespilotnih borbenih aviona. Bespilotne letjelice, koje su već uvrštene u inventar Turskih oružanih snaga, uzletjet će 2023. godine.

List Star u vijesti pod naslovom ¨Rast ubrzan, investicije povećane¨ prenosi da se ekonomija Turske, i pored izdajničkog vojnog udara koji je zabilježen prije dvije godine, uspjela brzo oporaviti. Rast kojeg je zabilježila Turska zadivila je čitav svijet.

List Haber Turk u vijesti pod naslovom ¨Oboren rekord svih vremena¨ prenosi da je Antaliju od Nove godine do 14. srpnja posjetilo 5 milijuna 832 tisuće 894 turista, čime su oboreni svi rekordi do sada.

List Vatan u vijesti pod naslovom ¨Glavni pehlivan Orhan Okulu¨ prenosi da je u finalu povijesnog natjecanja u hrvanju u Kirkpinaru Orhan Okulu savladao Šabana Yilmaza i time postao glavni pehlivan.

 Povezane vijesti