Turski tisak

Kratak pregleg današnjeg turskog tiska

Turski tisak

List Haber Turk u vijesti pod naslovom „Postavljen temelj za Novi kulturni centar Ataturk u Istanbulu“ piše da je predsjednik R.T.Erdogan kazao da su učinili važan korak za razvoj umjetnosti i kulture.

Novi kulturni centar će ukupno posjedovati 95 tisuća kvadratnih metara zatvorenog prostora i 5 različitih objekata.

List Vatan u vijesti pod naslovom „Novo partnerstvo Turske i Rusije“ piše da se okončavaju radovi na otvaranju Tursko-ruskog univerziteta. Tokom posjete predsjednika Erdogana Rusiji u aprilu potpisat će se sporazum o osnivanju Tursko-ruskog univerziteta. Glavni kampus univerziteta će  biti najvjerojatnije u Istanbulu ili Antaliji.

List Hurriyet u vijesti pod naslovom „Zračne luke u Istanbulu ugostile oko 8 milijuna putnika“ piše da su tri zračne luke u Istanbulu u siječnju ugostile oko 8 milijuna putnika. Broj lokalnih i međunarodnih letova povećao se 1068 i dostigao ukupni broj od 56 tisuća 420.  

List Star u vijesti pod naslovom „Izvoz suhog voća dostigao vrijednost od 1 milijarde i 388 milijuna dolara“ prenosi da je izvoz suhog voća u 2018 godini povećan za 8.5 posto i dostigao 1 milijardu i 388 milijuna dolara. Najveći izvoz suhog voća u vrijednosti od 178 milijuna ostvaren je u Njemačku. Njemačku sa izvozom u vrijednosti od 164 milijuna slijede Engleska i sa 102 milijuna dolara Italija. Ukupni broj zemalja u koje je ostvaren izvoz suhog voća povećao se na 143.

List Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „Cilj izvoznika cvijeća u 2019 godini je izvoz u 85 zemalja“ piše da je sektor izvoza cvijeća prošle godine ostvario prihod od 100 milijuna dolara. Ove godine se planira izvoz u 85 zemlja i prihod od 125 milijuna dolara.      Povezane vijesti