Miért erősödik a rasszizmus a mai világon?

A közvetitők útján vivott háborúk Európában a rasszitmust erősitik, a német politikát gyorsan közelitik a nácizmushoz, a Közel-keleten pedig soha véget nem érő háborúkat okoznak, ami beárnyékolja az emberiség jövőjébe vetett reményt

Miért erősödik a rasszizmus a mai világon?

A közvetitők útján vivott háborúk Európában a rasszitmust erősitik, a német politikát gyorsan közelitik a nácizmushoz, a Közel-keleten pedig soha véget nem érő háborúkat okoznak, ami beárnyékolja az emberiség jövőjébe vetett reményt. azok mellett, akik tűzbe akarják boritani a világot, étségkivül vannak olyan emberek is, akik reménykednek még a jövőben.
Negyed évszázada a legjobb hirt napjainkban Ausztráliában hallottuk. a hir szerint a Sydney Egyetem kutatóinak sikerült a fényt egy számitógépes chipben hanghullámok formájában tárolni. 
Számomra, aki fizikát tanultam, ez egy teljesen hihetetlen hir. Azonnal kutatni kezdtem. Amikor a tudományos magazinokban utánanézve láttam, hogy a hir igaz, szóhoz sem jutottam a boldogságtól. akkora boldogság volt ez számomra, mint mikor valakinek a lánykérését elfogadják, vagy apa lesz. És nemcsak nekem, hanem minden fizikával foglalkozó embernek hatalmas boldogságot jelent ez a hir.
Mert az ember csaknem 100 éve azon fáradozik, hogy a fényt valahogy tárolni tudja, Különösen az amerikai tudósok 1949 óta foglalkoznak folyamatosan a fény tárolásával. a legtöbb időt, pénzt és energiát az amerikai tudományos közösség áldozta erre. Törökországban ez a munka a 2000-es évek elejéig sajnos csak elmélei szinten maradt. Miután Recep Tayyip Erdogant az ország vezetőjének választották a Török Köztársaság is jelentősen hozzájárult ezekhez a munkálatokhoz.
Bármilyen későn is kezdte Törökország ezeket a kutatásokat, a világ fontos, napenergiát védelmi ipar területén is felhasználni igyekvő országai közé került. 
Például annak ellenére, hogy a világ a lézerfényt mintegy 50 éve kezdte használni, jelenleg a Pentagonnal versenyképes szinten áll.
tekintsük át történelmileg, hogy a világ hogyan jutott eddig a csendes forradalomig, s milyen hatással lesz ez ránk a jövőben.
A Popular Science magazin 1949-es számában arról van szó,hogy Massachusettsben a MIT mérnökei napenergiával működő házat készitettek.
A napház nappalijában elhelyezett glaubersóval, más néven kálium-szulfáttal töltött tartályokat helyeztek el. a só 32 fokon olvad, és a viznél kedvezőbben tárolja az energiát. Maria Telkes vegyész és Eleanor Raymond áltak kifejlesztett rendszer segitségével a Nap melegét a kálium-szulfátos tatályban tárolták el, hidegben ezek a tartályok fűtötték a házat.
A ház azonban nem felelt meg a piaci igényeknek. a ház lakói számára a fűtés télen nem bizonyult elegendőnek, és a tartályok folyton szivárogtak. A lakók pár év után menekültek.
Eközben más munkálatok is folytak. Az Ice Bear egy vizesmedence megfagyasztásával jégtömbben tárolta az energiát. Napközben a jég a légkondicionáló rendszerben a hűtés szerepét töltötte be.
Az Aquion Energy akkucellái a szél- és napenergia tárolására nem toxikus vagy gyúlékonysós vizes oldatot használtak.
Az ember ilyen módon gond nélkül tárolta a fényt energia formájában. majd rögtön afelé fordult, hogy a fényt fény formájában legyen képes tárolni. A számitógépes technológia fejlődésével a szektor vezetői hihetetlen méretű költségvetést különitettek - s még különitenek - el. És ez a siker a világ egy sarkában, korlátozott költségvetéssel dolgozó egyetemi tudósok osztályrésze lett.
És az embernek a fénnyel kapcsolatos adatokat sikerült egy számitógépes chipben, hanghullámok formájában tárolni.
E felfedezés fontossága a tűz, a pénz vagy a gőzgép feltatálásának fontosságához mérhető. a legegyszerűbb példa: ezáltal már a mi életünk során lehetségessé válhat a fénysebességgel működő számitógép. Az adattovábbitás is fénysebességgel fog történni. 
Másrészt ez a felfedezés teljesen meg fogja változtatni az emberi életet. Lezárul az energiahordozó-készletek birtoklásáért folytatott háborúk kora. nemlesznek népirtások, egész kontinensekre kiterjedő mészárlások. Mert a fény tárolása az energia könnyebb összegyűjtését is jelenti. A fény tárolásán túl pedig egy következő lépés, a Mendel módszerből ihletet meritve akár a termelés lehetősége is felmerülhet.
Forradalmat fog jelenteni az egészségügyben is. Az őssejt-kutatások és szövetelőállitás felgyorsul. A ma hetekig tartó szövetnövesztés órák vagy percek alatt végbemegy. Lehetőség lesz csont és fogak előállitására. Nem lesz probléma a kéz- és lábprotézis vagy a fogimplantátumok kérdése. a fény tárolása rendkivül fel fogja gyorsitani ezeket a kutatásokat.
Megszűnik a világ egyik legsúlyosabb problémája, az élelmiszer-előállitás és tárolás. A napfény tárolása a Nap vitaminok tárolását is jelenti. Ha gondolunk arra, hogy ezeket a radioaktiv eredetű betegségek gyógyitásában használják, megérthetjük a felfedezés fontosságát.
Neil Armstrong azt mondta a Holdra lépéskor: egy kis lépés nekem, de hatalmas lépés az emberiség számára. Ma az, hogy a fényt egy apró mikrochipben sikerült tárolni, az emberiség egyik legnagyobb sikere.Még több hír