Hat rejtett üdülőhelyet választott ki Törökországban a The Times magazin

Fethiyében a sziget és Faralya falu, Marmarisban Selimiye és Söğüt, Ulában Akyaka falu, Bodrumban Ortakent és Kaşban Bezirgan falu került be a titkos paradicsomok közé. Ezek közül Marmarist szeretnénk bemutatni.

Marmaris (13).jpg
Marmaris (11).jpg
Marmaris (6).jpg
Marmaris (7).jpg
Marmaris (8).jpg
Itt nyugodtan elállhat a lélegzete!
Itt nyugodtan elállhat a lélegzete!

Üdvözöljük Törökország meseszép természeti és túraparacsidomaiban. Itt valóban sok a felfedeznivaló: lélegzetelállító tengerpartok, egy csodaszép növény- és állatvilág és mindenütt végtelenül sok felfedezésre váró új világ. Járja Ön is a saját útját  velünk...

Számtalan érdekes hely van Marmarisban, ahol pihenni vagy nézelődni lehet. Faluk, antik városok, piknikezőhelyek, nemzeti parkok és hegyek várnak Marmarisban és környékén. A marmarisi szállók és panziók, és a muglai szállodák különösen nyáron közel 400.000 külföldi turistát fogadnak. Mindezek miatt Marmarist az Égei- és Földközi-tenger turistaparadicsomának is emlegetik. Csodás tengerpartjai, akvaparkjai, a vár, Dalyan, İçmeler és Turunç, a Kleopátra-sziget, múzeumok, a környező falvak és Kizkumu strand a legérdekesebb 10 hely.

A marmarisi vár a csodás kilátással a legkiemelkedőbb műemlék, történelme 1044-re nyúlik vissza.

Marmaris strandjai nagyon szépek, a központtól Icmeler településig mintegy 8 kilométer hosszan nyúlnak el, számos éttermet, kávézót és bárt is kínálnak. Az úszás, a vízi sportok vagy a napozás kellemes időtöltést kínál. A két legnagyobb strand a Halk és a Uzunyali, az előbbi ingyenes. Marmaristól kicsit messzebb Icmeler strandja kínálja a tenger örömeit. Icmeler Marmaristól mintegy 8 kilométerre van. Mindhárom strandon lehetőség nyílik a vízi sportokra is.

Marmaris akvaparkjai, szórakoztatóközpontjai kicsiket és nagyokat is várnak medencékkel, játszóterekkel, kávézókkal és éttermekkel. Marmarisban két nagy akvapark van, az Aqua Dream a nagyobb, de az Atlantis is népszerű. Ezen kívül a szállodáknak is vannak saját, kisebb akvaparkjai. A Marmaris Delfinpart Icmelertől 3 kilométerre egy delfin terápiás központ. Turisták is megtekinthetik, láthatják a delfineket és úszhatnak velük. Különösen gyerekek számára kínál remek időtöltést és egyben terápiát.

Az egynapos hajóutak a tenger és hajózás szerelmeseit várják. Marmaris központjából a környező falvakba, szigetekre és öblökbe indulnak napos túrák.

Icmeler Marmaristól kb. 8 kilométer. Népszerű nyaralóhely, főleg azoknak, akik a nyugalmat kedvelik. Ugyanakkor számos programot és látnivalót kínál.

Turunc kb. 21 kilométer Marmaristól. A zöldellő hegyek alatt falusi környezetben várja azokat, akik a nyugalmat kedvelik. Ugyanakkor számos programot és látnivalót kínál.

Dalyan természeti szépségei lenyűgözőek, világszerte híres nyaralóhely. Az Iztuzu strand a tengeri teknősökkel, iszapfürdővel, sziklatemetővel és Kauos antik várossal várja a látogatókat. Marmarisból egynapos hajóutakat is szerveznek Dalyanba, ami a látogatás legpraktikusabb módja.

A Kleopátra sziget és strandja Marmaristól kb. 16 kilométer, eredeti neve Sedir sziget. Ókori városáról és csodálatos tengerpartjáról híres, aki Marmarisban nyaral, annak mindenképpen látnia kell. Az aranyhomokos tengerpartjáról és a történelmi múltjáról híres sziget természetvédelmi terület is. Marmarisból egynapos hajóutakat is szerveznek ide.

Kizkumu strand: a térség másik népszerű és csodás tengerpartja. Marmaristól kb. 28 kilométerre, Orhaniye településen. A Kizkumu strand természeti szépséggel lepi meg a látogatókat, ahol a csodás faluból szinte a tenger közepéig sétálhatnak.

A Marmaris falu túra a Marmaris környéki természeti szépségeket mutatja be, kellemes tevékenység azoknak, akik szívesen megismernék a falvakat és a falusiak életét. Különösen azoknak ajánlott, akik autó nélkül érkeznek, de mégis bejárnák Marmaris környékét.

Marmarisban a marmarisi múzeumok remek kulturális programokat kínálnak. Marmarisban és környékén 2 múzeum van. Az egyik a marmarisi várban található híres Marmaris Múzeum, a másik a Muglába ezető úton fekvő Marmaris Halıcı Ahmet Urkay múzeum.Még több hír